Castells i Herbes Remeieres a Vilanova de Sau amb els "Micacos"


Mostra un mapa més gran

Vilanova de Sau és un municipi de la comarca d'Osona. Limita amb la comarca de la Selva. El Pantà de Sau i les Guilleries ocupen part del seu paisatge. Està situat a la dreta del riu Ter. El Pantà de Sau, del municipi, porta molts turistes ja que es practiquen molts esports d'aigua.
El 1962 s'obrí el pantà i, des d'aleshores, canvià la fisonomia de la Vall de Sau.
El poble de St. Romà va desaparèixer sota les aigües i només el campanar hi sobresurt de tant en tant en èpoques de sequera,fins al punt que els Sagals d'Osona varem fer castells un any davant de l'església,ara resultaria bastant fotut fer-ho...però si cal,amb bombones i ulleres fariem un castell de 10 i tot!!!
Vilanova, en canvi, va emergir i l'antic poble rural ha sabut combinar la història amb la creació d'un centre de serveis dedicats a l'oci el turisme.
Una de les fires que es fan al poble amb més renom és la Fira d'Herbes Remeieres.
Enguant a arribat a la seva 18a. edició que serà el diumenge 7 de juny,podeu veure el programa sencer de la Fira a l'enllaç:

18a. Fira d'Herbes Remeieres i Productes Artesans (pdf)

Per destacar algun dels punts del programa:

Diumenge 7 de juny de 2009

A les 12.30 Actuació castellera dels Castellers de Badalona ("Micacos") , Acompanyaran els Gegants de Sau : en Serrallonga i en Romà de Sau
.



A les 13.00 Tancament , tria dels guanyadors i venda de truites del 10è. Concurs de Truites Casolanes
.



Recomanacions gastronòmiques:


Un dels llocs que val la pena aturar-se a menjar a Vilanova de Sau es al restaurant El Canari ("La cuina de la Cèlia"), situat al bell cor de les Guilleries, sota els cingles vermells, és un petit i acollidor restaurant amb una filosofia única: oferir producte, producte i producte als seus clients.

La cuina de la Cèlia ofereix plats elaborats amb productes de temporada; cuina d’olla i cassola, de rostits i de guisats, d’estofats i d’ofegats, senzilla i feta sense presses... La cuina de sempre posada al dia.Si les trobeu a la carta demaneu les carxofes farcides de brandada de bacallà...extraordinàries!!!...i un licor de mores ben fresc que també no s'ha d'oblidar!!!