Presentació campanya TOTS SOM UNA COLLA a Vic i Barcelona


La Generalitat i la Coordinadora de Colles Castelleres promouen la integració dels nouvinguts amb els castells

El dissabte 3 d'octubre la consellera d’Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila; el conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, i el secretari de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya, Joan Riera, ha presentat el projecte Tots som una colla, que té com a objectiu facilitar la incorporació de nous castellers a les colles, i especialment de persones nouvingudes. Històricament, les colles castelleres han estat un mitjà d’integració a la cultura catalana de les persones nouvingudes procedents d’arreu del món.

Tots som una colla està organitzat per la Coordinadora de Colles Castelleres, amb el suport econòmic del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació, a través del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana, que hi aporta 35.000 euros, i el suport tècnic de la Secretaria per a la Immigració i de la Secretaria de Joventut, del Departament d’Acció Social i Ciutadania.

A la roda de premsa , el conseller Tresserras ha destacat que els castells són una de les manifestacions de cultura popular amb més capacitat per donar resposta i adaptar-se al nou entorn social. “Els castells són un dels motors principals d’integració de la població nouvinguda i ho han de continuar essent”. Per la seva banda, la consellera Capdevila ha afirmat que la millor manera d’integrar-se és formar part del teixit social. “Volem que els castells difonguin la nostra cultura”, ha assegurat.

Joan Riera membre de la colla dels Sagals d'Osona i secretari de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya, ha explicat que les persones que participin en el projecte, ajudaran a fer créixer les colles castelleres. “I els que hagin vingut als tallers i no tornin, coneixeran els castells i haurem establert una relació, perquè a les colles castelleres hi ha gent de tots els sectors socials”, ha dit.

L'acte ha tingut lloc a la seu de la Conselleria de Cultura , a la Rambla Santa Mònica de Barcelona on membres de les quatre colles participants d'aquesta primera fase del projecte (Marrecs de Salt ,Margeners de Guissona,Nens del Vendrell i Sagals d'Osona) han fet pilars conjunts.



El divendres 2 d'octubre va tenir lloc la presentació de la campanya TOTS SOM UNS COLLA al local de la colla castellera dels Sagals d'Osona,amb la presència del Sr.Lluís Casellas president de l'entitat , del Sr.Joan Riera secretari de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya i una xerrada per part de la Sra.Ana Altamirano (castellera dels Sagals d'origen peruà ) que va explicar els processos que es troba el nouvingut per integrar-se a la societat d'acollida i com es viu aquesta situació des de l'experiència pròpia.
Comença ara doncs el projecte de la CCCC fet conjuntament amb la Generalitat,serà una possibilitat d'acostar les tradicions autòctones i el món associatiu a tots aquelles persones nouvingudes que estiguin interessades,encara que no en surti una incoorporació notable de castellers haurem aconseguit estendre ponts de coneixement i relació entre aquests col·lectius i la tradició cultural i social del país.

Presentació de la campanya TOTS SOM UNA COLLA a Vic al local dels Sagals d'Osona

Xerrada de la Sra.Ana Altamirano sobre el fet migratori i les experiències dels nouvinguts