Cap de setmana casteller a Osona : Sagals a Vic i Nyerros a Manlleu


Mostra un mapa més gran

Dissabte 17 d'octubre els Sagals d'Osona actuaran a Vic en motiu de l'homenatge al fundador de l'escola de la Congregació de les Dominiques de l'Anunciata del Pare Coll,això serà a les 13.00 a la Plaça de la Catedral de Vic
La colla carbassa realitzarà pilars d'ofrena , el dis abans de l'important diada de La Tripleta al barri del Remei.
El dominic català Francesc Coll (1812-1875) és un dels primers religiosos espanyols que Benet XVI proclama sants durant el seu pontificat.
Francesc Coll Guitart està considerat com un dels grans predicadors dominics. El seu objectiu va ser revifar la fe al poble i aconseguir el retorn dels allunyats de l'Església, així com la defensa de la dona. Coll Guitart va néixer a Gombrèn (Girona) el 18 de maig del 1812 en el si d'una família pobra,va dedicar gran atenció a la formació de les dones a les zones més pobres i desateses, cosa que li va portar a fundar el 1856 la Congregació de les Dominiques de l'Anunciata,dedicada a l'educació de nenes i joves.
La societat vigatana ha canviat i molt els darrers anys ,ja no és el "Laura a la ciutat dels Sants" de fa 40 o 50 anys... (ciutat universitària ,l'inmigració ,les noves comunicacions,la globalització,etc) els darrers reductes sols queden a la mentalitat de la gent.

Diumenge 18 d'octubre

Mostra un mapa més gran
El proper diumenge a la vila de Manlleu ,segon municipi de la comarca d'Osona , tindrà lloc la diada dels Nyerros de la Plana. La colla grisa estarà acompanyada per dues colles més : els Tirallongues de Manresa i els Marrecs de Salt.
Diumenge 18 d'octubre
A les 12.00 actuació castellera en motiu de la Diada dels Nyerros de la Plana amb els Tirallongues de Manresa i els Marrecs de Salt a la Plaça Fra Bernadí de Manlleu

Després de l'actuació hi haurà dinar per les colles al local de la colla osonenca.

Pels Marrecs de Salt serà la darrera diada abans de començar la setmana de Fires de Sant Narcís,amb l'actuació de Plaça del Vi el proper diumenge 25 com a plat fort.