Els Castellers d'Esparreguera a Paris ... Festa de la Verema de Montmartre



Dins de les sortides internacionals de les colles castelleres en trobem de moltes i variades ;solidàries com la de Palestina , culturals com la d'Israel , de promoció com la de Xile ,etc ...encara que totes tenen el punt en comú de donar a conèixer el fet i la tradició castellera arreu del món.
Però la dels Castellers d'Esparreguera serà una sortida "gastronòmicament interessant" , el proper 10 d'octubre actuaran dins dels actes de la Festa de la verema del barri de Montmartre de París que enguany serà el 75è. aniversari.
Al cor de París trobem una vinya, a Montmartre,els parisencs gaudeixen de una peculiar jornada festiva, encapçalada pel desfilada dels "Petits Poulbots", que recorren el turó a ritme dels tambors.

Per veure tot el programa d'actes d'aquesta espectacular festa millor que consulteu la web de la mateixa,clicant a l'enllaç de sota (damunt la imatge)


FESTA DE LA VEREMA DE MONTMARTRE 2009


Per aquestes dates el barri de Montmartre es transforma en un aparador dels productes gastronòmics de França,podeu tastar vins (sobretot !!! ... uns Borgonyes ,Burdeos ,vins de glaç, malvasies ...),formatges.embotits. Assistir a cates i tallers de tota mena .

La Vinya de Clos Montmartre
La història de la vinya de Montmartre, probablement es remunta a la gal-romana, els primers documents relatius a la vinya estan datats al 944 (Annals of Cànon Flodoardo).

El vi de Montmartre va anar creixent considerablement fins a finals del segle XVIII, gràcies a les monges de l'abadia de Montmartre, que la cessió de les seves terres en va obligar a només plantar vinyes. Els grans vins s'anomenan "La Goutte d'Or".
Al segle XIX, la vinya s'està morint i la urbanització posar un punt i final definitiu.
No va ser fins a la dècada de 1930 que Montmartre replanta el seu vi a través d'Poulbot dibuixant Francisco, creador de Little Poulbot i la República de Montmartre, Pierre Labric, Alcalde de la Comuna Lliure de Montmartre i Victor Perrot President del casc antic de Montmartre, que decideixen oposar-se a un projecte d'habitatge i plantar vinyes recuperant la tradició del barri , el projecte s'anomena "Clos Montmartre", situat a la cantonada de la rue des Saules i Sant Vicenç, entre l'antiga Aristide Bruant i el Lapin Agile.
El 1934, serà el primer Festival de la Collita sota el patrocini de Fernandel i Mistinguett.
L'any passat va haver-hi una producció de 1500 ampolles.
Les varietats que podem trobar són Gamay Beaujolais, Pinot Negre, híbrids productors directes (HPD): Seibel, Couderc, Seyve, Villard blanc i negre, altres varietats d'orígens múltiples (per exemple, Riesling, Muscat, Perla de Csaba, etc.)

Dissabte 10 d'octubre

De les 14.00h a les 14.45h exhibició castellera dels Castellers d'Esparreguera a la Place Jules Joffrin.

De 20.00h a 21.00h al Parvis du Sacré-Coeur