Diumenge 18 torna la Tripleta a Vic : castells i mercat



Mostra un mapa més gran

El proper diumenge 18 d'octubre torna la Tripleta a Vic. La Tripleta és una diada castellera que ja fa unes quantes temporades van fent les colles dels Xics de Granollers, Castellers de Sabadell i els Sagals d'Osona,la diada és va celebrant un any a cada ciutat de les colles...enguany torna a Vic.
L'edició d'aquest any també estrena emplaçament , actuarem al barri del Remei ( exactament al Passeig de la Generalitat davant de la Caixa de Manlleu,més o menys) on els diumenges es celebra també el Mercat dels Sentits , una bona ocasió per acostar-nos abans de l'actuació a tastar i comprar productes ecològics,artesans i de gran qualitat fets a la nostra comarca (trobareu formatges de Muntanyola,pans i coques de Perafita ,embotits osonencs,etc)

Diumenge 18 d'octubre
A les 12.00h diada castellera amb els Sagals d'Osona , Castellers de Sabadell i Xics de Granollers al Passeig de la Generalitat (davant Caixa Manlleu) del Barri del Remei de Vic


La darrera Tripleta va ser a La Garriga ,de fet no és va actuar per culpa de la pluja...va ser el 25 de maig del 2008 i llavors el país el teníem molt preocupat per la sequera tant terrible que patia. Ara sembla que parlem de fa una eternitat ,però no fa tant...
La diada és va transformar en un assaig amb camisa al local dels Sagals,podeu veure les fotos



Fem memòria de com estava Sau... i de com esperem no tornar a veure'l!!!!






Ja que us passeu per la zona mireu de tastar o de fer el plat "oficial" del barri:

Capó amb salsa pebrada plat típic del barri del Remei de Vic

A partir d'una iniciativa de l'Associació de Veïns Pla del Remei, des de l'Escola d'Hostaleria han estat els responsables del desenvolupament d'aquest plat típic.
Des de l'Escola es va trobar un article del gastrònom Jaume Fàbrega on s'explicava que Jaume I havia promogut la creació del pont del Remei quan el 1247 va fer un edicte que modificava el traçat del camí ral de Vic a Barcelona. A partir d'aquí, i amb el suport de Jaume Fàbrega, es va portar a terme una recerca d'informació sobre l'època de Jaume I i la seva cuina, i es va seleccionar el capó amb salsa pebrada (de pebre), que era un dels predilectes de Jaume I, segons consta en fonts documentals.
Es presenta acompanyat de codony, ja que es té constància que era un fruit utilitzat en aquella època i molt vinculat al barri del Remei, on hi havia hagut molts codonyers. D'aquesta manera es relaciona la història i la gastronomia al mateix temps que s'aporta dolçor i frescor al plat.

Ingredients: (per a quatre persones)
4 pits de pollastre cuits i filetejats (o una altra carn de caça o porcell)
100 g d' ametlles, pinyons i avellanes
1 molla de pa xopada amb vinagre de vi
pebre negre (1 culleradeta)
sal
4 rovells d'ous durs
aigua o brou

Preparació:

Coeu l'aviram escollida (pollastre,colomí, procella, etc.) de la forma desitjada (al forn, saltat, rostit,al vapor etc.).Filetegeu-la i distribuïu-ho en un plat de servei. Regueu-ho amb la salsa pebrada, que elaborareu de la manera següent:
Piqueu al morter, amb un pols de sal, les avellanes, les ametlles i els pinyons, lleugerament torrats. Afegiu-hi la molla de pa torrada xopada amb vinagre, força pebre i els rovells d'ous durs. Ho podeu passar per una estamenya (drap fi), hi afegiu una mica d'aigua o brou i ho poseu al foc en una olla de fons gruixut. Quan arrenqui el bull, ho traieu, ho remeneu ben remenat i ho serviu.
A part, heu de tenir el pollastre tallat i emplatat, en un plat prèviament escalfat. Llavors, el cobriu amb la salsa.

Notes
Es important que el vinagre sigui poc àcid, de qualitat. No és cap pecat fer servir vinagre balsàmic o de Mòdena. També pot anar bé un vi ranci o, fins i tot, suc de taronja agra. N' hi pot haver versions agredolces, amb l' afegit d' una mica de mel o sucre.

En la recepta original es remarca que "aquesta salsa vol ésser forteta de pebre e axí mateix la color"; i s'hi pot picar "un troç de salvatgina"(empreu fetge de pollastre, ànec, etc.). El fetge es pot substituir per rovell d'ou dur. I per fer la salsa més contundent, abans es pot fer una base de ceba ofegada lentament, que no s'arribi a enrossir.
Les espècies, a part del pebre, són: safrà, gingebre, canyella, nou moscada, macís (escorça de nou moscada), clavell, etc.

Recepta de Jaume Fàbrega
Època: Edat Mitjana