Xiquets de Reus a Ulldemolins...castells i cuina de Quaresma


Ulldemolins : Truites amb suc i Xiquets de Reus
El proper diumenge 8 de març a la vila d'Ulldemolins tindrà lloc la 28a edició de la diada gastronòmica de la truita amb suc.
Aquest plat típic de la Quaresma,degut a la prohibició de la carn,és una resposta "imaginativa" per alegra els plats en èpoques d'abstinència.
La festa va néixer l'any 1982 com una trobada dels veïns de la població al voltant d'un plat de cuina "casolana": La truita d'espinacs amb suc,recepte emblemàtica del Priorat (no tant sols és terra de vins!!).
Ingredients necessaris de la recepte son els espinacs,els fesols...barrejats a la truita o dins de la cassola,directament al suc. També es molt habitual trobar bacallà,dins de la truita o fregit i a la cassola.
El programa de la festa inclou un concurs de cassoles,es premia la més saborosa i la més ben presentada.Hi ha una gran participació de la gent de la vila,això permet després poder degustar-les a l'hora de dinar.

També trobareu un mercat d'artesania i productes locals,recordar que el Priorat es terra de bons vins i olis.

I aquest any també podreu veure l'actuació castellera dels Xiquets de Reus a les 12.30 a la plaça del Santuari de la Mare de Déu del Loreto.
Enllaços per trobar més informació:

Ulldemolins,la Vall del Silenci

Per visitar la Denominació d'Origen Montsant,la zona vinícola local.

PRIORAT: Vinateries,cellers,actualitat















El 9 de març de 2008 va tenir lloc el concurs de truites i la diada castellera amb els Xiquets de Reus.
En Alexandre Prieto Ortiz fotògraf dels Xiquets de Reus ens va enviar aquestes imatges de les truites i dels castells de la seva colla...
Aquesta diada a Ulldemolins marca l'inici de la temporada dels Xiquets,una bona manera de retrobar-se a plaça tota la colla i més si hi ha teca pel mig...































Àlbum de fotos Jornada de ta Truita amb suc d'Ulldemolins 2008



Les fotos has estat fetes pel Sr.Alexandre Prieto Ortiz dels Xiquets de Reus.











Recepta de la truita amb suc d'Ulldemolins

Ingredients
:


Espinacs morfits, ous, alls, julivert, oli d'oliva, farina, pebre vermell, aigua, sal, bacallà i fesols.

Elaboració:

Agafem els espinacs i els morfim*, els fregim i fem la truita.
Fregim el bacallà, l'oli del fregit el posem en una cassola de terra o sofregirem els alls i unes fulles de julivert tot trinxat; quan els alls agafin color, tirem una cullerada o dues de farina, es deix rossejar, i llavors hi tirem aigua freda i un pols de pebre vermell i sal. Deixem que arrenqui el bull.
Tindrem la truita d'espinacs feta, quan sigui freda es talla a trossos i es posa a la cassola amb el bacallà. I amb poc foc ho tindrem una bona estona fins que el suquet faci xup-xup.
I ... que vagi de gust.

* Morfir vol dir amassegar-los, estrenyer-los amb les mans fins que facin suc.

Cap comentari: