Sabadell...cap de setmana de calçots i castells


Mostra un mapa més gran

Sabadell és una ciutat de la comarca catalana del Vallès Occidental, de la qual és actualment cocapital (juntament amb Terrassa). És la segona ciutat en població de la seva comarca i la cinquena de Catalunya,amb més de 200.000 habitants.Sabadell va ser la ciutat capdavantera en la revolució industrial catalana del sector tèxtil.Coneguda amb el sobrenom de la Manchester catalana.

Els castellers de Sabadell tindran el proper cap de setmana la diada d'inici de temporada,el diumenge 29 de març actuaran amb la companyia dels Minyons de Terrassa i de la colla osonenca dels Sagals d'Osona.
La colla vallenca de Sabadell,coneguts com "saballuts",faran honor al seu nom i escut i la vigilia de l'actuació faran la seva calçotada.Això serà dissabte 28.
Aquesta temporada els saballuts celebren el seu 15è. aniversari,al llarg de la temporada hi hauran diverses activitats per commemorar l'esdeveniment.
Un dels canvis ha sigut la "actualització" del nou escut de la colla : Sobre un fons groc s'alça un castell de cebes, cada una incorpora els colors de l'uniforme dels castellers (verd, blanc i negre). A la part inferior, el nom de l'entitat, Castellers de Sabadell.

Programa del cap de setmana:
Dissabte 28 de març a les 13.00 fins 16.00 Calçotada saballuda

Diumenge 29 de març a les 12.00 al Passeig de Manresa
Diada castellera amb els Castellers de Sabadell,Minyons de Terrassa i Sagals d'Osona

Els castellers de Sabadell van acabar tretzens la darrera temporada,dos posicions per damunt dels osonencs,els seus castells sostre són la torre de set,el 3d7s i 4d8


La darrera vegada que els Sagals varen actuar a Sabadell,va ser farà 2 anys...per la Tripleta del 2007
Les imatges estan repartides amb tres vídeos:

Pilar de 4 d'entrada i 5d7
4 de 7 amb agulla
4 de 7 i pilar de 5 de cloendaGastronomia
La cuina del Vallès te particularitats pròpies,plats autòctons com la "Terregada" un desdejuni a base de freixures de be i sang de porc,o la "Palaudina" un pastís d'ametlla i xocolata. També hi podem trobar plats tradicionals,els plats amb mongetes (Mongeta del Ganxet del Vallès,varietat de mongeta blanca molt arrelada a la zona),peus de porc,conill a la sabadellenca,etc. Altres productes de la zona amb especial rellevància son el tomàquet de Montserrat i la tòfona negre.
Per més informació de restaurants,adreces i telèfons
Guia de restaurants de Sabadell

Unes imatges de la ciutat de Sabadell,per anar prenen mides...