La 8a. Fira de l' Embotit és durà a terme els dies 14 i 15 de març de 2009 a Olot,la capital de la Garrotxa.
La ubicació serà al Passeig d' en Blai, altrament conegut com a Firal.
La Fira de l' Embotit compta amb 90 expositors repartits entre embotits, formatges, coques i galetes i oferta no alimentària.
El programa d' activitats lúdiques tindrà un ampli ventall d' oferta dirigida al públic visitant.Des de degustació d' embotits, tallers per a nens, xerrades gastronòmiques i demostracions de cuina... fins a ballada de Sardanes, ball del Porc i el Xai, ball de Bastoners...etc.
Destaca del programa la col·laboració que duu a terme el Grup Cuina Volcànica tant amb activitats durant el cap de setmana com en el menú que han elaborat els associats amb motiu de la Fira de l' Embotit.
PROGRAMA D’ ACTIVITATS 8a. FIRA DE L’ EMBOTIT
DISSABTE 14
10.00 h Obertura de la 8a Fira de l’ Embotit al Firal, Mercat d’ Artesania a la Plaça Major.
10.00 h Obertura de la 3a Exposició de productes agroalimentaris de la Garrotxa al Firal.
12.00 h Taller d’ elaboració de botifarres. Al final del taller hi haurà un obsequi per als més menuts. A l’ Espai Tast.
17.30 h Maridatge d’ embotits amb coques, tortells i vins de postres de l’ Empordà. A l’ Espai Tast.
18.15 h Taula Rodona sobre la tipologia i les races dels porcs. Modera l’ acte el Sr. Pep Nogué, cuiner. A l’ Espai Tast.
19.00 h Demostració de la cuina Volcànica més petita. Tot seguit degustació d’ aperitius, senzills i delicats per fer-nos obrir la gana. A l’ Espai Tast.
DIUMENGE 15
7.30 h 7a. Marxa Popular Fira de l’ Embotit.
Sortida: davant del Restaurant Les Cols. Itinerari: font de Canet, Cal Grill, font d’ Aiguanegra, casa d’ Aiguanegra, volcà d’ Aiguanegra, el Solei, la Badosa, cal Grill, mirador d’ en Cols, Molí d’ en Compte, pont i les Cols.
Arribada: Firal.
Durada aproximada: 2,5 h.
Organitza: IMPC i Colla Garrotxa d’ Olot del Centre Excursionista d’ Olot (C.E.O.).
10.00 h Obertura de la 8a Fira de l’ Embotit
10.00 h Obertura de la 3a Exposició de productes agroalimentaris de la Garrotxa al Firal.
10.30 h Esmorzar de la 6a. Marxa Popular a l’ Espai Tast.
11.30 h Ballada de Sardanes a càrrec de la Cobla La Principal de Porqueres.
12.00 h Ball del Porc i del Xai a càrrec de l’ AOAPIX.
12.00 h Taller d’ elaboració de botifarres. Al final del taller hi haurà un obsequi per als més menuts. A l’ Espai Tast.
13.00 h “Gran Botifarrada” gratuïta al Firal.
Col·labora: Bar Can Xena, Carnisseria Jordi Vilarrassa, Celler Farré del Mas, Café del Firal, Aigües de Sant Aniol, Pa Nasia i Coca Cola.
17.30 h Taller d’ elaboració de botifarres. Al final del taller hi haurà un obsequi per als més menuts. A l’ Espai Tast.
18.30 h Lliurament de premis del concurs “Que diu la cançó del Dijous Llarder ?”.
18.30 h Ball dels Bastoners i Grallers d’ Olot al Firal a càrrec de l’ Esbart Olot.
19.00 h Demostració de la cuina Volcànica més petita. Tot seguit degustació d’ aperitius, senzills i delicats per fer-nos obrir la gana. A l’ Espai Tast.
20.00 h Clausura de la 8a. Fira de l’ Embotit.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada