Canvi històric a la Joves de Valls,una dona cap de Colla

Els Muixerrillos fan història.
Fem referència a la noticia que ha sortit publicada ahir,sobre la inèdita decisió d'una de les quatre colles grans d'escollir per primera vegada una dona com a cap de colla.
La notícia d'El Punt diu el següent :

Canvi històric al capdavant de la Colla Joves Xiquets de Valls. Per primer cop, l'agrupació castellera ha escollit una dona, Helena Llagostera, cap de colla, una decisió que era insòlita entre les quatre principals colles catalanes. La nova responsable tècnica dels vallencs, que va ser escollida per aclamació, ja va ser la primera castellera que va pujar a una construcció de nou pisos, i ha estat vinculada a l'equip de canalla de la Joves. Ara es planteja ampliar la gamma de castells de la colla.

L'assemblea extraordinària de la Colla Joves Xiquets de Valls va escollir divendres passat Helena Llagostera com a nova cap de colla, que substituirà així Pere Rico, qui ha estat al capdavant dels de la camisa vermella durant les tres darreres temporades. Llagostera no serà tan sols la primera dona que encapçala la Joves, sinó que també és el primer cop que una castellera esdevé cap de la tècnica d'una de les quatre agrupacions castelleres que han fet construccions de gamma extra (el conegut com a G-4 i format, a més de la Joves, per la Colla Vella dels Xiquets de Valls, els Castellers de Vilafranca i els Minyons de Terrassa).

Consolidar castells

Llagostera, que té 37 anys, ja va ser una pionera en el món casteller quan va començar a la colla Joves. De fet, forma part de l'agrupació vallenca des de l'any 1980, i tot i que llavors la presència de dones a les places castelleres no era gaire habitual, va aconseguir començar a formar part dels troncs dels castells a partir de l'any 1984. Quatre anys després, el 1988, es va convertir en la primera dona castellera que pujava a una construcció de nou pisos, un tres de nou amb folre que es va descarregar a Vilafranca del Penedès durant les festes de Sant Fèlix, i que va ser també el primer de l'època moderna completat a la capital de l'Alt Penedès.

La nova cap de colla de la Joves, que ocupa habitualment la posició de quints o sisens (aquesta darrera, en castells de nou), ha estat vinculada als equips de canalla. Ara, com a responsable tècnica, es planteja ampliar la gamma de castells de l'agrupació, i ha indicat ja com a objectius la consolidació del pilar de sis i altres estructures que tenen pilar.

El món casteller,malgrat format part de les activitats tradicionals de la cultura popular,s'innova i es posa al dia...amb la normalitat que caldria a tots els estaments de la societat.
Felicitats !!!