Diada de Santa Madrona al Poble Sec


Mostra un mapa més gran


Per Santa Madrona, el cep borrona

Pels volts de Sant Josep te lloc al barri del Poble Sec de Barcelona la diada castellera de Santa Madrona.
El barri del Poble Sec pertany al districte de Sants-Montjuïc. Situat a la part meridional de la ciutat, es troba delimitat pel port de Barcelona a l’est, el carrer Lleida a l’oest, l’avinguda del Paral·lel al nord i per la mateixa muntanya de Montjuïc al sud.
Aquest barri va ser, de fet, el primer Eixample de Barcelona, anterior al projectat per l'Ildefons Cerdà,on els barris de la França Xica, Santa Madrona i les Hortes de Sant Bertran, es van agrupar sota el nom genèric de Poble-sec.
Aquesta diada està molt vinculada a la parròquia i l'Associació de veïns del barri,que ofereix el dinar a la colla.
Una bona ocasió per conèixer un dels barris amb més personalitat del cap-i-casal.malgrat quedar "amagat" darrera de les altres viles (com la de Gràcia i Sants).
El diumenge 22 de març tindrà lloc la Diada castellera de Santa Madrona
12.00 h. Castellers del Poble Sec,Castellers de Badalona i Xics de Granollers
Plaça de Santa Madrona - Poble Sec


Vídeo Diada de Santa Madrona 2008


Recomanacions gastronòmiques del Poble Sec
Barcelona te una cuina i unes rutes de tapes espectaculars,i en aquest barri del Poble Sec trobareu un dels símbols de la ciutat : "Quimet & Quimet", una taverna meravellosa que ha anat passant de generació en generació i que s'especialitza en conserves fredes, embotits, patés i "montaditos". Totes les parets del seu petit local estan literalment farcides amb flascons, llaunes i ampolles de vermut i cervesa. La norma és menjar a peu dret, recolçant les coses a la barra i llençant tovallons i restes sense complexos al terra, com abans. L'ideal és evitar les hores del migdia, perquè s'omple tant que molta gent acaba bevent i menjant en plena vorera, la qual cosa no està gens malament durant els agradables mesos de la primavera.Els diumenges obra de les 11.00 fins les 4.00 de la tarda.
L'especialitat del Quimet & Quimet (Poeta Cabanyes 25), són els "boquerons" (en català ALADROCS) en vinagre i els musclos, un veritable símbol cultural-culinari , a la taverna de Poble Sec es solen servir sobre rodanxes de pa i tomàquets amb ceba. Altres punts forts són les tapes de sardines, de salmó, de pernils i patés ibèrics i els formatges fumats.
A més de llocs llegendaris com el Quimet & Quimet, en el Poble Sec hi ha restaurants amb propostes més actuals, impulsades per xefs joves, com és el cas de Xemei (Passeig de l'*Exposició 85) encapçalat per dos bessons genovesos, que s'especialitza en plats de peix. Entre les seves vàries delícies es destaquen la pasta al forn amb musclos i una magnífica amanida de fulles verdes amb diferents tipus de mozzarel·les fumades.
Altre lloc d'aires moderns és el Sifó Xico, (Roser 82), un restaurant-bar d'amos argentins que proposa plats senzills i saborosos que reversionan receptes tradicionals de la cuina popular. Allí l'atenció és extremadament cordial i atenta (alguna cosa que no abunda massa a Barcelona) i gairebé tota la jornada transcorre amb delicades seleccions de jazz com música de fons.
Un dels grans atractius que té el Poble Sec és que es troba just al peu del Montjuïc, on es poden realitzar diferents passejos després de donar per acabat el tour culinari.
Aquesta muntanya emblemàtica de Barcelona té diversos miradors des dels quals es pot gaudir de vistes meravelloses de la ciutat, el seu port i el Mediterrani, i a més alberga llocs d'enorme interès, com el museu de la Fundació Joan Miró, l'estadi Olímpic Lluis Companys, el recinte del Poble Espanyol i el Jardí Botànic de Barcelona.