Una proposta de Setmana Santa Gastronòmica

Ara arribaran els dies de festa de Setmana Santa , aquí us eixem una proposta pels seguir una ruta gastronòmica al llarg dels dies...feu-la sencera , a parts , o proposeu-ne d'altres !!! ...


Hi ha algunes coses que potser millor no perdres...


Inauguració de la Fira del Brunyol i la Garnatxa de Garriguella ,amb denominació d’origen Empordà, Banyuls i Minervois.

Dissabte 3 d’abril
Durant tot el dia degustació de brunyols i garnatxes de l’Empordà.
També hi haurà mercat d’alimentació i d’artesania.
12h GRALLERS D’ESPOLLA
17.30 CONCURS D’ESTILS DE BEURE EN PORRÓ al cementiri vell
18,30h SARDANES al cementiri vell.
CONCURS DE TAST DE GARNATXA tot el dia.
CONCURS DE BRUNYOLS al matí
El brunyol, molt propi de la Quaresma, està fet amb una massa d’ou, llet, farina i aigua, que es passa per la paella per que quedi fregida. És un postre propi de la Quaresma.

una mostra del programa la teniu aquí

Programa de la Fira de la Garnatxa de Garriguella en pdf

A més a més de tastar els brunyols i la Garnatxa, tot aquell que vulgui, podrà participar en el concurs de tast de Garnatxa, un vi dolç excepcional, típic de la zona, càlid i sedós.

A la fira a més de les degustacions gastronòmiques hi ha activitats culturals, sardanes i altres propostes perquè el públic assistent hi pogui participar.

Diumenge 4 d'abril
9a. FIRA FORMATGERA DE LA VALL DE RIBES A Ribes de Fresser
10.00h a 10.30h
Degustació de formatges a càrrec de Caseus Afinadors. Preu:6€. Venda de tiquets a l’OT Vall de Ribes.
Concurs de formatges. Lliurament del premi al millor formatge artesanal present a la fira.
Categories: cabra, ovella, vaca.

17.00h a 19.00h
Activitat de dinamització infantil. Taller de formatges a càrrec de Topguay.
Sorteig 1 lot de productes artesans de la Vall de Ribes.

Durant tot el dia al centre del poble (plaça i Psg. guimerà)
Horari fira: 10.00h a 20.00h.

Menús temàtics de formatges als Fogons de la Vall de Ribes.
En cas de mal temps, les activitats es realitzaran al teatre municipal.

MOIXIGANGA DE CASTELLTERÇOLCastellterçol,es un municipi de la comarca natural del Moianès, oficialment adscrit a la del Vallès Oriental.

La moixiganga és el nom d'una sèrie de danses de torres humanes que se celebraven, i encara se celebren, al País Valencià i a Catalunya, i per a molts autors, l'origen comú de la muixeranga i dels castellers.D'origen pagà amb el temps es va integrar en manifestacions religioses.
Segons molts estudiosos, les moixigangues serien l'origen de la muixeranga i dels castellers. Segons aquests estudis, els castells s'originarien bàsicament a l'àrea Tarragona-Reus-Valls i amb els anys perdrien els balls i se centrarien en aconseguir torres cada vegada més elevades.
L'espectacularitat, i el fet d'integrar-se en un ball de carrer a l'estil de danses processionals, provocà que la tradició s'exportes. Amb el nom del "ball dels Valencians" es va integrant en altres seguicis populars de la Península Ibèrica. Encara es pot trobar viva a llocs com ara Aragó, País Basc, Castella, Extremadura o Catalunya.

Programa de Dissabte 4 d'abril

Moixiganga a Castellterçol.La paraula i la dansa en la passió de Crist

Plaça Vella a les 22h (en cas de pluja a l'Església de Sant Fruitós)

Espectacle participatiu i gratuït. Es recomana portar una petita espelma

Creació: Esbart Rosa d'Abril. Amb el suport de l'Ajuntament de Castellterçol

Consta de tres parts: el passeig de processó amb torxes des de la pujada de cal Recader, acompanyats amb música de timbals i gralles i amb la participació del poble; la narració dels càntics de Daniel i el ball de la Moixiganga precedit de l’explicació de cada una de les figueres de la Passió de Crist que es representa.

Aquesta dansa es remunta a molts anys enrere en la que a través d’un seguit d’exercicis gimnàstics, els personatges representen els passos de la Passió. L’Esbart Rosa d’Abril, l’associació organitzadora, n’ha fet la seva pròpia adaptació a través d’uns diàlegs inèdits i d’unes figures adaptades de l’original.

FIRES MEDIEVALS ... cliqueu als cartells per a més informació
13è Mercat Medieval de Calonge
Dissabte 3 i Diumenge 4 d'abril


Els propers 3 i 4 d’abril els carrers del nucli antic de Calonge seran l’escenari de la tretzena edició del Mercat Medieval. Durant aquest cap de setmana un total de 120 parades d’artesania i productes d’alimentació i més de 30 espectacles de carrer ompliran els carrers del voltant del castell medieval de Calonge. Entre les activitats programades hi ha un campament medieval, vols de falcons, espectacles infantils, una exposició d’armadures dels cavallers catalans i diversos espectacles itinerants, entre d’altres.

Les passejades en ruc, els espectacles de lluita de soldats o el torneig de cavallers són alguns dels espectacles itinerants que des de les 11 del matí i fins a les 21 h. es podran veure pels carrers del nucli de Calonge de forma totalment gratuïta.
Àlbum de fotos Mercat Medieval de Calonge 2008Sopar Espectacle Medieval Hostalric

Diumenge 4 d’abril del 2010

El sopar consistirà en:

Sopa de pastor
Vedella de les terres de Girona
Porc d’Hostalric
Pastís de formatge
Vi de la bodega i aigua


Hi haurà espectacle medieval durant el sopar
Preu: 16€
Venda de tiquets del sopar a l’Oficina de Turisme d’Hostalric de dilluns a diumenge de les 10:00h a les 14:00h i dissabte de les 16:00h a les 19:00h.
Telf. 972 86 45 65 (places limitades)

Organitza: Comissió Festa Medieval d’Hostalric

1 comentari:

Anònim ha dit...

Vem estar al teller de formatge que van estar fent pels nens , a casa ho vem probar aquesta setmana passada i ha estat tot un èxit, Això de fer aquestes activitats és molt interesant i ojala ni hagin més , ens ho vem passar molt be i eren dues noies molt trempades . algu sap on o quan en faran un altre? Mª Carme Vidal.