Diades de l'Àngel diumenge 11 : Seròs i Palma

El proper cap de setmana hi hauran dues actuacions castelleres prou peculiars en motiu de la Festivitat de l'Àngel , a dos llocs prou distants.
El Diumenge de l'Àngel (també anomenat de pasqüeta o de pasqüetes) és el dia que se celebra la festivitat de l'Àngel Custodi i s'escau el primer diumenge després de Pasqua. A moltes localitats de Mallorca, se celebra un pancaritat, a Palma modernament al Castell de Bellver.L'altre lloc ón compartiran la festa amb els castells serà a Seròs (Lleida).


Diada de l'Àngel a Palma de Mallorca
Els Castellers de Mallorca ja fa anys que participen en aquesta diada tant popular , de la festa primitiva, en la qual es beneïa el pa per a les necessitats (pancaritat), només se n´ha conservat aquesta reminiscència, que reuneix un gran nombre de persones al bosc del castell de Bellver per compartir el menjar amb els veïns.
la diada d'enguany comptarà amb la colla dels Salats de Súria , els del Bages comencen la temporada amb una sortida important. Això sempre va bé per les colles , fa caliu i grup.

Els actes comencen el matí del diumenge, quan una comitiva presidida per l'alcalde de Palma surt de la plaça de Cort per dirigir-se a peu fins al castell de Bellver. El trajecte dura mitja hora i en el camí es van incorporant altres participants, als quals donaran la benvinguda, una vegada al castell, els gegants i els xeremiers (músics populars amb gaites mallorquines, xirimia).

L'esplanada situada a la falda del castell, un espai envoltat de pinedes i des d'on es domina la badia de Palma, és l'escenari de les habituals mostres de ball mallorquí, una desfilada de la Policia Muntada de Palma, festes infantils o l'escenificació de la Passejada de l'Àngel (processó de l'àngel). Al migdia, la gent es dispersa pel bosc i comparteix el menjar que han portat amb els seus veïns, dins d'un ambient festiu i fraternal.

Però el dia és llarg i el ball de bot (el ball pagès de Mallorca) pot accelerar la nostra digestió i obrir-nos novament la gana. Cap problema, ja que diverses entitats len llocs on es poden adquirir panades, rubiols (dolços amb cabell d'àngel o melmelada) i altres productes típics de Mallorca que ens mantindran amb energia fins a la tornada a casa.


Dissabte 10 d'abril
ASSAIG! 19:00h començarà amb els Salats de Súria. Com cada any després de l´assaig conjunt amb la colla convidada faran un sopar de germanor.
Pantalla de vídeo per veure el Barça-MAdrid a Son Canals! Haurà servei de bar.


Diumenge 11 d'abril
A les 16.00h Diada de Diumenge De L'Àngel al Castell de Bellver amb les colles dels Salats de Súria , Al·lots de Llevant i Castellers de Mallorca


Mostra un mapa més gran
Diada de l'Àngel a Seròs ( El Segrià)

La vila de Seròs es troba a la plana de la dreta del Segre, al sector més fèrtil del terme al límit amb el Baix Cinca, a banda i banda del Segre
Un dels productes característics de serós són les cireres ,
El cap de setmana segúent al divendres Sant es celebra la festivitat en què es rememora el fet que quan el poble estava sota els estralls de la pesta, a les rogatives del poble, la pesta va ser tallada per un àngel, que amb espasa flamígera féu que no tirés endavant. Per aquest motiu, anyalment es fa la processó pel lloc on la tradició diu que l'Àngel tallà la pesta. Són característics els goigs commemoratius.

Diumenge 11 d'abril
A les 12.00h diada castellera per la Festivitat de l'Àngel a la plaça de les Escoles amb la
Colla Joves dels Xiquets de Valls