Peretallada , Fira de les Herbes Remeieres


Mostra un mapa més gran

Peretallada és un dels tres nuclis de població que formen el municipi del Baix Empordà de FORALLAC ,Fins al 1977 fou un municipi independent que s'uní amb Vulpellac i Fonteta per formar Forallac.
Declarat conjunt històrico-artístic conté moltes mostres d'arquitectura medieval. La vila conserva el seu antic aspecte feudal, amb carrers estrets i tortuosos, on destaca el castell fortificat amb la seva torre de l'Homenatge i el palau, les muralles i l'església de Sant Esteve. Destaca també el gran fossat que envolta la població, excavat a la roca viva.

El proper diumenge celebrarà la seva 7a. Fira de les Herbes

Durant tot el dia, a la Plaça del Castell, fira venda d’herbes fresques i seques, espècies, ungüents, olis essencials, licors, alimentació i tot tipus de productes elaborats amb herbes i plantes.

Exposició de BONSAIS, a la Plaça del Castell (pels amics del Bonsai)
Passejades amb ponis

11.30 - 12.30 h Taller de ratafies i licors d’herbes, a càrrec de Xavier Codina de Ratafia Russet.
La ratafia s’olora, es veu, es paladeja i s’assaboreix.

13.00- 14-00 h Taller de cuina: CUINA I USOS DE LA BORRATJA, a càrrec de la cuinera Iolanda Bustos del Restaurant Calèndula de Girona

17.30 - 18.30 h Elaboració i procés de gelees i confitures, a càrrec de Georgina Regàs i Teresa Millàs del Museu de la Confitura de Torrent


Aprofiteu per tastar la campanya : La Cuina de l'Horta
Els horts de la comarca són d’una gran riquesa i varietat. El clima benigne de la zona i les terres fèrtils i ben regades donen uns fruits excel·lents i molt gustosos. Una bona raço per tastar la infinitat de plats realitzats amb productes de l’horta visitant els restaurants de Peratallada del 18 d'abril al 17 de maig.

Alguns dels productes més reconeguts són els pèsols, les faves, les escalivades i la gran varietat de samfaines.


Faves

Ingredients per a 4 persones:

2 kg de faves pelades
100 g de pèsols pelats
200 g de costelló de porc
200 g de botifarra negra
1 got de vi blanc
2 cebes mitjanes
1 manat d’herbes aromàtiques (ceba tendra, menta, alls i marduix)
sal

Preparació:

Agafeu una paella i sofregiu el costelló i la botifarra. Reserveu-ho.
En una cassola, feu-hi un sofregit amb la ceba i l’oli de sofregir el costelló i, quan el tingueu una mica ros, poseu-hi el vi, les faves i tapeu-ho deixant-ho coure a foc molt lent.

A mig coure, poseu-hi el costelló, la botifarra, els pèsols i les herbes aromàtiques deixant-ho coure fins que estigui al punt i, si és necessari, rectifiqueu-ho de sal.