Sagals d'Osona a Toreredonjimeno (Jaén) el 17 i 18 d'abril


El proper cap de setmana els castellers de la camisa carbassa serem a Andalusia , a Torredonjimeno província de Jaén en motiu dels actes d'aGermanament entre aquesta ciutata i Vic. Els motius d'agermanament és la gran quantitat de ciutadans que provenint d'aquesta localitat andalusa es vàren establir a la capital osonenca durant les primeres onades migratòries de l'estat.





El programa d'actes del cap de setmana és fortça complert , us indiquem una mica com anirà:

Dissabte 17 d'abril
Hi haurà una cercavila amb diferents capgrossos portats de Vic acompanyats per la banda de música de Torredonjimeno i amb la participació dels Castellers dels Sagals d'Osona. A continuació, a les 11:30 h l'alcalde del municipi tosirià rebrà l'alcalde i als regidors de Vic.

A les 12:00 ha la Plaça de la Constitució es farà l'acte central pel qual es signarà el Agermanament entre les dues ciutats comptant amb els famosos castellers dels Sagals d'Osona(torres humanes).

Podreu veure la diada castellera en directa (dins del periode de proves) al canal de tv dels sagals d'Osona.


per veure la plaça en foto de 360º cliqueu aquí
A les 13:30 h es procedirà al descobriment d'una placa, al costat de l'escultura dels emigrants d'Ángel Serra tira. Minuts després hi haurà un dinar de convivència amenitzada pel cor Or Verd. El preu del menú estarà exposat des d'avui mateix per a totes les persones interessades. (Els castellers formem part de l'expedició oficial , el tiquet és per la gent externa)

Posteriorment a les 19:00 h s'exposaran a la Sala d'Exposicions del carrer de Caballero de Gracia fotografies testimonials referents a l'emigració fins i tot de veïns de la localitat.

A les 21:00 h tots els assistents podran gaudir d'un sopar

Al voltant de les 22:30 h s'oferirà pels carrers de Torredonjimeno un teatre a càrrec de l'associació cultural "Vientos del Tiempo" explicant la seva història i els seus personatges més rellevants i es teatralitzarà " la Ruta de la burguesia del Aceite"

INFORMACIONS ADICIONALS

Divendres 16 d'abril

L'Associació "Vientos del Tiempo" ens farà una rura teatralitzada per les muralles de Torredonjimeno al vespre-nit.

La penya flamenca La Besana coincidint amb un circuit flamenc de la Verde Oliva, que patrocina l'Agència andalusa per al Desenvolupament del flamenc, celebrarà una actuació el dia 16 a les 22,30 hores a la seu de la penya , l'artista que els visita té en el seu haver bastants premis guanyats en els concursos de cant flamenc que s'ha presentat, per citar-ne alguns
La lampara Minera, Les tarantas de Linares i el Meló d'or de Múrcia, es tracta de la cantaora GEMA JIMENEZ, que és de la mateixa provincia de Jaén i a la guitarra LUIS CALDERITO, també un guitarrista amb una reconeguda experiència dins el món del flamenc. Una bona oportunitat per veure , escoltar i gaudir del flamenc en la seva esència...


Recomanacions gastronòmiques :

Ara farà un mes que Torredonjimeno va celebrar "La ruta de la Tapa" , aquest extraordinari costum andalús s'ha de tastar...anra a fer la cerveseta i tastar algunes de les tapes típiques de la zona. Podeu veure i fer llista de llocs i tapes a l'enllaç següent :

Programa Ruta de la Tapa en pdf

Els àpats a Torredonjimeno aniràn a càrrec de l'organització , el dissabte podrem combinar un dinar "andalús" amb un sopar "català"...
Això ens permetrà combinar dos dels seus productes bandera : l'oli i el pernil.

Restaurante Bar Regina
Pza. de la Constitución
Tlf: 953 571 002
Restaurante Bar Twist (Aquí anirem a sopar el divendres quan arribem al poble)
Ctra. De Jaén
Tlf: 953 571 804
Restaurante Vista Alegre
Avda. de Jaén, 60
953 571 340
Restaurante El Casino
Pza. de la Constitución
953 342 064