Tonyina i Clotxa a l'Hospitalet de l'Infant , cap de setmana "daurat"


Mostra un mapa més gran

A L'Hospitalet de l'Infant, a la Costa Daurada,a partir de les 11 del matí, la Plaça de la Marina de l’Hospitalet de l’Infant tornarà a ser escenari d’una jornada lúdica i festiva en la què els assistents podran degustar la tradicional clotxa de tonyina, una recepta mar-muntanya que combina la tradició marinera de l’Hospitalet de l’Infant amb les tradicions dels pobles d’interior del municipi. La clotxa de tonyina consisteix en un pa de pagès, al que se li treu la molla i se l’omple de tonyina i altres ingredients més propis de la pagesia, com una samfaina feta amb tomàquet, albergínies i pebrot.

Els 11 cuiners que participen en les Jornades de la Tonyina prepararan centenars de clotxes, que s’acompanyaran d’una degustació de vi de la consultoria de vi Stilvins. El preu dels tiquets serà de 2 euros. A més, hi haurà un espectacle d’animació infantil, titulat ‘Qsarau’ i diverses parades on es vendran productes típics de la nostra terra.

Més informació a l'enllaç :

11a. Jornades de la Tonyina i tast de Clotxa 2010 en pdf



Diumenge 11 d'abril

11.00h a la Plaça Marina INAUGURACIÓ XI JORNADES GASTRONÒMIQUES

I V edició de la cursa

Degustació Popular de la Clotxa de Tonyina PREU DEL TIQUET: 2 euros
(Clotxa i degustació de vi patrocinat per la Consultoria de Vins Stilvins)

Espectacle d'animació infantil "Qsarau" aam
b cançons per llepar-se els dits!
Estands amb venda de productes típics de la nostra terra.


Algunes receptes de tonyina...

Tonyina Agredolça

Ingredients

6 talls de tonyina
3 alls
1/2 quilo de ceba
800 grams de tomàquets madurs
2/3 cullerades de mel
Vinagre de jerez
Oli, sal, sucre & julivert

Preparació

En una olla amb oli hi posem els tres alls tallats a làmines. Posem a calentar. Quan els alls comencin a agafar color, li tirem la ceba, tallada en juliana. Quan sigui tova hi afegim el tomàquet (que abans haurem pelat, tret les llavors i trossejat). Li posem sal i un polsim de sucre i deixem que vagi fent a foc lent un parell d’horetes, remenant de tant en tant.

Quan tinguem el sofregit fet, li afegim la mel i remenem bé perquè es barregi. Després li afegim un rajolí de vinagre i ja hi podem posar els talls de tonyina. Tapem l’olla i els deixem uns 3 minuts per banda. Si no caben els talls a l’olla (l’habitual), anem traient els que ja estan fets i ja els afegirem al final a dins. Al final li tirem una mica de julivert per sobre i ja està preparat per ser degustat.

Opcional : podem afegir al mateix moment que la mel 6 cogombrets amb vinagre tallats fins.Depen del vostre gust...



Tonyina a la brasa amb salsa Teriyaki

Ingredients

  • 1 tassa de salsa teriyaki
  • 3 / 4 tassa d'oli d'oliva
  • 2 cullerades d'all picat
  • 1 culleradeta de pebre negre
  • 4 talls de lloms de tonyina aleta groga , d'uns 150 gr.

Preparació

En una bossa de plàstic gran, combini la salsa teriyaki, l'oli, l'all i el pebre. Segelli la bossa amb tant poc aire com en ella com sigui possible. Donar a la barreja una bona sacsejada, per garantir que els filets de tonyina estiguin ben cobertes. Deixeu marinar durant 30 minuts a la nevera. Mentrestant, escalfem una graella a l'aire lliure d'alta temperatura, i lleugerament la reixeta del petroli.
Retirar la tonyina de l'adob, i col.loqueu sobre la graella.
Per la tonyina rars, graella durant 3 a 5 minuts per cada costat. Per mitjà, graella 5-8 minuts per costat. Per ben fet, la graella de 8 a 10 minuts per costat.