Cap de setmana gironí : Marrecs , Tarlà , Xuixos i ... Vintages !!!

El proper cap de setmana pels Marrecs de Salt estarà força ple d'actes , diades i llocs. El dissabte 24 podrem gaudir dels diferents actes en motiu de les Festes de Primavera de la Rambla de Girona (Rambla de la llibertat , carrer Argenteria... amb la popular figura del Tarlà).
Un dels actes del dissabte a la tarda serà l'actuació dels Marrecs de Salt:

Dissabte 24 d'abril
Aixecada de Castells a càrrec dels Marrecs de Salt
18.30 h a la Rambla de la Llibertat (Punt de Trobada)

Programa en pdf de les Festes de Primavera 2010




Mostra un mapa més gran
Recomanació Gastronòmica ( no us la perdeu !!!)

Restaurant Vintages a Girona
C/ Cort-reial, 15, 17004
Girona
972 206 326

Preu aprox. 20 -30 €

El dissabte quedeu-vos al vespre per la Rambla , a seure en alguna terrassa a fer el cafè i a badar una estona... fer temps per anar a sopar al restaurant que porta en Ramón , un marrec amb grans coneixements culinàris i ,sobretot , vinícoles !!! Us recomanem sopar per quedar-vos a fer la xerrada de castells i teca després de sopar...tot tastant un vi dolç (que no m'enrecordo mai el nom!!! per que no m'enrecordo de res després de beure-me'l !!! és boníssim !!!).
Per tastar de manera quasi obligada els peus de porc farcits , i tasteu els ceps !!!
De fet , demaneu el que vulgueu..tot és molt bò !!!!
Ah , un altre detall !!! els llibres de cuina , receptaris i d'altres curiositats que té a l'aparador del restaurant...perquè el conèc !!! que si no???


Els Marrecs varen descarregar el 4d6 amb agulla,3d6 i 4d6 i un pilar de 5 sense problemes,tot esperant la diada de l'aniversari del diumenge...


Però aquesta diada serà la vigília de la veritable feina que haurà de fer la colla "blau Ter" , el diumenge canviaràn d'escenari i actuaràn a Salt , en motiu de la diada del seu 14è Aniversari

Diumenge 25 d'abril
A les 12.00 Diada castellera del 14è aniversari del bateig dels Marrecs de Salt amb els Xicots de Vilafranca a la Plaça Lluís Companys de Salt (davant de l'ajuntament)


Després de la diada hi haurà dinar per la colla al local dels Marrecs.

L'any passat per motius de pluja es va fer l'actuació dins del local d'assaig dels saltencs , aquí tenu el vídeo dels castells que es van poder veure...

Marrecs de Salt 3d7 i 4d7 descarregats


Marrecs de Salt 4d7 amb agulla i vano de 5 aixecat per sota descarregats



I aprofitant que us passeu per Girona no perdeu l'oprtunitat de tastar els XUIXOS , de crema fantàstics... cal fer bondat doncs podríem dir que són el "Paradís del diabètic" , però almenys un !!!
Aquesta especialitat dolça es va originar a la ciutat de Girona cap als anys 20 com a fruit d'una adaptació local d'un pastís francès de nom 'chou à la créme'. Actualment és una pasta ensucrada que també es fa fora de Girona, però els gironins són més valorats pel sabor i seguiment de la fòrmula genuïna.

Xuixos

Ingredients

1/4 kg Farina
15 cl Llet
50 g Llevat premsat
2 Ous
7 g Sal
20 g Mantega
10 g Sucre
Crema pastissera (vegeu recepta de Palos)
Oli

Preparació

Pasteu durant una bona estona tots els ingredients menys la mantega, el sucre i la crema, fins que quedi una massa fina i elàstica, que no es trenqui quan l’estireu.
Deixeu-la reposar una estona en un lloc fred.
Estireu la massa en forma de creu, poseu-hi la mantega al mig i feu-hi tres plecs.
Tot seguit aplaneu la massa, que quedi de poc gruix.
Talleu-la a quadrats d’uns 40 g i estireu-los uns 25 cm.
Farciu-los amb crema freda i enrotlleu-los en forma de cilindre acabat en una mica de punxa, tot procurant que la crema no s’escapi.
Deixeu-los reposar en un lloc calent per tal que augmentin el doble de volum.
Fregiu-los amb oli calent i abundant.
Un cop cuits i escorreguts, empolseu-los amb sucre per sobre.

Variacions
En lloc de mantega es pot utilitzar llard.
La massa es pot aromatitzar amb canyella i pela de llimona ratllada.

1 comentari:

Unknown ha dit...

Gran recomanació culinària la del Vintages, als plats que recomanes, jo i afegiria de postres, el millor tiramisu que e provat.