EGUNKARIA ABSOLBITUA !!! o quan defensa la llengua NO ÉS CAP DELICTE !!!


Avui , després de 7 anys!!! , ha sortit la sentència judicial pel procés obert contra el diari basc en euskara "Egunkaria" amb una resolució clara : Absolució de totes les acusacions !!!.



Aquí teniu la sentència sencera:
Sumario número. 44/04 del Juzgado Central de Instrucción núm.6.Rollo de Sala núm.21/05.
AUDIENCIA NACIONAL , SALA DE LO PENAL , Sección Primera
SENTENCIA Núm. 27/2010


Malgrat aquesta sigui una bona notícia ens porta a conclusions també preocupants :

Si els magistrats del tribunall fallen que "Obviamente, los que se oponían al primer trazado de la autovía de Leizarán no son por ello de E.T.A., como no lo son los que hablan y escriben en euskera, lo que conservan y fomentan la cultura autóctona vasca o los que son contrarios a las drogas o a las torturas." (extret literalment de la sentència) quin criteri va fer servir el jutge que va obrir la investigació? parlar o divulgar una llengua és supòsit suficient per que un jutge pensi que ajudaràs a posar un cotxe-bomba? fins a quin punt els jutges espanyols són capaços de passar-se pel forro la seva pròpia llei? i potser la pregunta més important : I ARA QUÈ? Qui asusmeix la perdua de llocs de treball , els mals indirectes d'una acció ilegal ? algú dimitirà , o serà apartat de la seva responsabilitat..ja sigui jutge , polític , funcionari o el que hagi donat l'ordre de tirar pel dret?

Contents per la resolució , tancar un diari en democràcia és una desició molt greu i ,a més ,si l'estat va decidir fer-ho "sabent" que no tenia base legal deixa a l'estat retratat. Ara que tenim un jutge "estrella" a la picota per gosar destapar els crims del franquisme i/o investigar el cas Gürthel .
Ens trobem amb una sentència que farà callar a la caverna mediàtica de "la piel de toro".

Ara a tornar-hi : EGUNKARIA AURRERA !!!