VIIa. Fires de maig a Vilafranca del Penedès


Aquesta setmana Vilafranca del Penedès celebra les seves Fires i Festes de Maig,també conegudes com la dels "Enamorats". El programa és molt extens i variat,el podeu consultar a l'enllaç següent:

Fires i Festes de Maig 2008

En aquesta població penedesenca trobem se'ns dubte la plaça més castellera "del món mundial" amb premis dels vallencs,naturalment...que no s'ofengui ningú !!!
La diada castellera que és celebrarà a la vila amb motiu d'aquestes Fires marca l'inici de la temporada "en serio" pels de la camisa verda,a casa seva amb la seva afició.
Diumenge 18 a partir de les 12:30h. a la Plaça de la VIIa
Diada Castellera de les Fires de Maig, amb l'actuació de les colles Castellers de Vilafranca, Xicots de Vilafranca i com a convidada la colla dels Castellers de Terrassa.


Així que apuntem la data a l'agenda per no faltar-hi,segur que es veuran grans construccions. Però si a més volem aprofitar el viatge,cal recordar que Vilafranca la podem considerar una de les "capitals del Vi" del nostre país,i que és imperdonable no tastar,catar,degustar i "carregar" d'aquest producte local abans de tornar a casa.La Fira te una gran presència dels sectors vinícoles i dels alimentaris,així com del sector de la restauració,on podrem tastar plats de la cuina del Penedès molt elaborats i gustosos. El diumenge podrem gaudir de l' Exposició i degustació de la Gastronomia amb Productes del Penedès a càrrec del Gremi d'Hosteleria de L'Alt Penedès a la zona de degustacions (veure el planol a la web de la Fira).Recordeu pasar per l'estand de l'UVIPE
UVIPE - Unió Vinícola del Penedès
Pl. Àgora, 1 Pol. Indust. Domenys II
08720 - Vilafranca del Penedès
Tel. 93 890 13 95

Fax. 93 890 12 88
Pavelló: Zona de Degustació
Estand: 17-21
Tant dissabte com diumenge podreu tastar els vins i caves de la zona,així com comprovar la qualitat de les noves anyades.


Per trobar més informació de restaurants,rutes per visitar,història i origens de la població consulteu al següent enllaç:


Per consultar més informació i propostes de restaurants i cellers podeu mirar la següent adreça:

Enoturisme a l'Alt Penedès
Aquesta ruta és d’àmbit urbà i transcorre per Vilafranca del Penedès, la capital de l’Alt Penedès. Passejant per carrers i places descobrireu una de les ciutats mitjanes més importants de Catalunya per la seva història, la seva situació estratègica, les bones comunicacions i per ostentar la capitalitat d’una comarca amb una forta tradició vitivinícola. Vilafranca ha sabut combinar la noblesa medieval amb les noves tendències pròpies d’un modern centre comercial, cultural i de serveis.