Fotos Olla Popular a La Central,


En motiu del 30è aniversari de la mort del mossèn Josep Guiteras,de la parròquia de La Calla,ha tingut lloc un àpat popular a La Central a Vic. L'àpat popular ha càrrec dels "Escudellers de Castellterçol" ha permès compartir a la capital de la comarca d'Osona la festa que pel febrer fan al seu poble,anomenada "El dia de l'escudella".
El Dia de l'Escudella se celebra cada any el dimarts de Carnestoltes. És una festa que data de temps molt reculats, alguns parlen del s. XVI, quan era necessàri menjar un bon àpat i divertir-se abans de començar la Quaresma, època de dejuni i abstinència les 8 del matí, al Call de l'Escudella, s'encèn el foc sota de 30 calderes, que fan molt de goig i d'aquesta forma i durant tot el matí s'elabora aquesta tradicional escudella.
És una escudella barrejada feta amb pasta d'arròs i fideus, condimentada amb les tradicionals espècies i amb l'acompanyament dels embotits de porc, talls magres de vedella, pollastre i cansalada, un brou suculent i calòric
Així doncs,una bona oportunitat per gaudir d'una festa gastronòmica amb una finalitat solidària i en record d'una persona que va treballar molt pels més necessitats.