Algemesí,Ribera Alta,País Valencià,Països Catalans
La Ribera Alta és una comarca interior de la Comunitat Valenciana, amb una extensió total de 970,1 km2 i una població de 197.822 habitants.
L’accessibilitat d’aquesta comarca és considerable, principalment a les zones on hi ha major densitat de població.
Una atapeïda xarxa de carreteres la travessen de nord a sud, com la N-340 a l’oest, la CV-41 al centre i la N-332 i l’autopista A-7 a l’est. Mentre, la CV-51 comunica tota la Ribera des del nord-oest fins al sud-est.
Algemesí es troba situat a 32 km al sud de la capital valenciana. Situat vora la confluència dels rius Xúquer i Magre, forma part de la comarca de la Ribera Alta del Xúquer.
Actualment, és la segona població més gran de la comarca, després d’Alzira, amb una superfície aproximada de 42 km2 i una població que supera els 28.000 habitants.
Mapa d'Algemesí ,dels carrers i les carreteres d'accés
Mostra un mapa més gran
El proper cap de setmana la colla castellera Sagals d'Osona actuarà a Algemesí (Ribera Alta.País Valencià) dins dels actes programats per la celebració de la campanya "Un Maig de Tradicions".
A Algemesí tenen una antiga tradició de "Muixerangues",podríem dir que son el que ens queda de l'origen dels castells l'antic "Ball de valencians",però millor que ens ho expliqui algú d'allà :
La vila d'Algemesí esta molt vinculada al món de la tauromàquia,els braus i "l'art del toreig". Algemesí és també la ciutat que tots els anys construeix una espectacular plaça de bous rectangular, de fusta, en la qual se celebra, a finals de setembre, la fira de les corregudes de jònecs més antiga i important del món.
És la Setmana de Bous d’Algemesí.
Visiteu la seva web i podreu veure un vídeo de com es construeix una `plaça de braus "quadrada" ,molt interessant i curiós.
Gastronòmicament la ciutat d'Algemesí està dins del territori de la cuina valenciana,destaca per les seves pastes i dolços,
Les coques de llanda. El rotllo de carabassa Les coquetes de cacauet. Les fogassetes. Els rotllets de "aguardiente". La coca amb panses i anous. La delícia de las coques cristines. La torta d'ametlla
Per a menjar es imprescindible provar algun dels diversos plats realitzats amb arròs: caldós, amb carn, amb verdura, amb faves i naps, etc. Altres variants són el arròs al forn, el rossejat i el arròs amb verdures, tomàquet, alls, botifarra i costelles de porc.
Per destacar un plat típic de la zona,encara que al delta de l'Ebre també es cuina una cosa semblant,és L'ESPARDANYOT: un "Bollit" tradicional amb patates ,conill i anguila. És un plat "antagònic" a "l'all i pebre" tradicional.
Espardenyot
Ingredients
Anguila
Pebre roig
2 o 3 cireretes
Creïlla (patates)
Conill
Ametles
Cacaus (cacauets)
All
Aigua
Oli d’oliva
Cebes
Sal
Preparació
Sofregeix el conill. Afegeix-li els grans d’all sencers aixafats amb la mà i, quan
estiguen daurats, posa-hi a sofregir molt breument les cireretes i el pebre roig i,
ràpidament, cobreix-ho tot d’aigua. Deixa-ho coure una estona, i mentrestant fes una
picada d’ametles i cacaus. Quan estiga a punt, posa-hi la creïlla a llesques i, una mica
després, l’anguila tallada a trossos. Afegeix-hi uns minuts després la picada i deixa-ho
coure encara uns minuts. Rectifica-ho de sal. Ha de quedar una mica caldós. Hi ha qui
ho serveix amb un ou escaldat en el brou mateix.
Algemesí...Moixerangues,castells i "espardenyot"
a 7:57
Etiquetes de comentaris: places castelleres, receptes locals
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada