2 possibilitats més...pa amb tomàquet i cervessa

FIRA DEL PA AMB TOMÀQUET DE SANTA COLOMA DE FARNERS

El proper diumenge dia 1 de juny podrem tastar aquest menjar senzill però exquisit.
Alguns dels grans cuiners i gastrònoms de Catalunya han qualificat el pa amb tomàquet com el nostre menjar nacional.En el pròleg del llibre "Pa amb tomàquet" de Cossetaina Edicions, Salvador Ortiz ens fa un bon resum del què representa el pa amb tomàquet per a la nostra cultura:
Per la simplicitat i esencialitat dels seus ingredients, el pa amb tomàquet amb els anys ha esdevingut amb tot mereixement el plat nacional de Catalunya, ja que ben segur que és la menja consumida més vegades i per més catalans al cap de l'any.
De fet, arreu del món se’ns coneix entre d’altres coses, és clar, per la gastronomia. Però mira que és senzill el pa amb tomàquet i que n’és de difícil fer un bon pa amb tomàquet. Els ingredients, cap problema: pa, oli, sal, tomàquet (algú li afegeix all, bitxo...). Però primer l’oli i després la sal o a l’inrevés, millor el pa sec o el pa tou o potser torrat...? I amb embotits o potser pernil salat, amb arengades o carn de xai...? I aquí està el secret, a cada família el pa amb tomàquet és diferent, ni millor ni pitjor, simplement diferent. I potser aquesta és la seva gràcia!

Recepta del pa amb tomàquet
Aquesta recepta és la més fàcil de fer, això si, és important que els ingredients siguin de qualitat, sinó encara que no ho sembli però el gust canvia. Així doncs per a preparar el nostre pa amb tomàquet necessitem: pa de pagès tallat a llesques, quanta més molla tingui el pa més bo quedarà ja que absorbeix més tomàquet i queda més gustós (sinó tenim pa de pagès podem utilitzar una altre, i sinó és de bona qualitat podem torrar el pa abans de sucar amb el tomàquet). Un cop tinguem el pa llest, agafarem els tomàquets (evitar que siguin verds) i els “freguem” pel pa, cobrint tota la part de la molla amb tomàquet, a continuació afegim sal i oli i llestos per menjar. La recepta original del pa amb tomàquet no inclou els alls.

5a Fira de la Cervesa a Molins de Rei - FiraBirra'08
El proper cap de setmana del 30 de maig i 1 de juny tindrà lloc la Firabirra'08 de Molins de Rei.

El visitant podrà degustar diverses cerveses, tant nacionals com d'importació; l'organització posarà a la venda un tiquet de degustacions de cerveses que el visitant haurà de bescanviar a l'estand que desitgi. Les degustacions de cerveses es podran acompanyar de tapes, i també hi haurà aigua i sucs, ambdues coses funcionaran amb el mateix sistema de tiquets. I tot això emmarcat dins una ambientació musical, creada tant per les diferents actuacions en viu com pel fil musical, que amenitzarà la fira.

Lloc: Plaça de la Llibertat
Horari: Divendres de 18 a 22.30 h i dissabte i diumenge de 12 a 22.30 h

Cap comentari: