II Trobada de les colles castelleres de les Comarques Gironines




Besalú,vila comtal i castellera
Besalú és una població de la comarca de la Garrotxa, situada a 150 metres d'altitud i que compta amb una extensió de 4,81 km2. Com el seu origen indica, Bisuldunum era una fortalesa entre dos rius: el Fluvià al sud i el Capellades al nord. Gaudeix de bona comunicació per trobar-se en la cruïlla entre 3 comarques : Alt Empordà(Terres dels Castellers de Figueres), Pla de l'estany (Terres dels Marrecs de Salt per proximitat)i Garrotxa(Terres dels Xerrics d'Olot,els locals). Així doncs aquest diumenge a les 12.00 a la Plaça podrem veure un a representació moderna dels antics "combats medievals" entre les tres colles,ep!! que regni sempre la cavallerositat i l'honor...faltaria més!!!

El 1966, fou declarat "Conjunt Històric-Artístic Nacional" pel seu gran valor arquitectònic.

Aprofitar la jornada per tastar (i carregar cap a casa !!!) la Ratafia,beguda nacional de la Garrotxa i objecte d'una fira espectacular a la Vila Comtal.Si voleu anar a menjar a Besalú us recomanem els següents llocs:

BESALÚ GASTRONÒMICA:

Els cinc restaurants de la marca Besalú Gastronòmica van oferir dins les seves cartes els següents plats en motiu del dia de la Fira de la Ratafia 2007,esperem que encara facin alguna cosa...amb ratafia!!!

RESTAURANT CAN QUEI (tel. 972 59 00 85)

- Patata farcida de carn de perol amb reducció de ratafia.

- Cruixent de peu de porc amb reducció de ratafia.

- Magret d’ànec amb foie i Ratafia.

- Galta de vedella amb ratafia.

- Flam de ratafia.

- Un català.

RESTAURANT OLIVERAS (tel. 972 59 03 92)

- Pa de pessic de fajol i ratafia.

- Filet de vedella amb foie i ratafia.

RESTAURANT PONT VELL (tel. 972 59 10 27)

- Cua de bou al vi negre amb un punt de ratafia.

RESTAURANT CÚRIA REIAL (tel. 972 59 02 63)

- Timbalets tebis de pedrers d’ànec confitats, espurnes de micuit de fetge gras d’ànec i reducció de ratafia.

- Gelat de ratafia i taronja amb bastonets de xocolata blanca.

RESTAURANT SIQUÉS (tel. 972 59 01 10)

- Amanida de formatges de la Garrotxa amb reducció de ratafia.

- Llobarro al forn amb gelatina de ratafia.

- Filet de vedella amb salsa de ratafia.

- Mousse de ratafia.

- Detalls de sobretaula: ratafia de Besalú amb carquinyolis.


Per acabar d'omplir la diada consulteu la web de l'ajuntament de Besalú on trobareu tota mena de propostes: Rutes literàries,ciutat jueva,sopars medievals,etc...
Una mostra de la Vila Comtal

Besalu, Cataluna, Spain in HD from tomapete34 on Vimeo.

Cap comentari: