Besalú,vila comtal i castellera
Besalú és una població de la comarca de la Garrotxa, situada a 150 metres d'altitud i que compta amb una extensió de 4,81 km2. Com el seu origen indica, Bisuldunum era una fortalesa entre dos rius: el Fluvià al sud i el Capellades al nord. Gaudeix de bona comunicació per trobar-se en la cruïlla entre 3 comarques : Alt Empordà(Terres dels Castellers de Figueres), Pla de l'estany (Terres dels Marrecs de Salt per proximitat)i Garrotxa(Terres dels Xerrics d'Olot,els locals). Així doncs aquest diumenge a les 12.00 a la Plaça podrem veure un a representació moderna dels antics "combats medievals" entre les tres colles,ep!! que regni sempre la cavallerositat i l'honor...faltaria més!!!
El 1966, fou declarat "Conjunt Històric-Artístic Nacional" pel seu gran valor arquitectònic.
Aprofitar la jornada per tastar (i carregar cap a casa !!!) la Ratafia,beguda nacional de la Garrotxa i objecte d'una fira espectacular a la Vila Comtal.Si voleu anar a menjar a Besalú us recomanem els següents llocs:
BESALÚ GASTRONÒMICA:
RESTAURANT CAN QUEI (tel. 972 59 00 85)
- Patata farcida de carn de perol amb reducció de ratafia.
- Cruixent de peu de porc amb reducció de ratafia.
- Magret d’ànec amb foie i Ratafia.
- Galta de vedella amb ratafia.
- Flam de ratafia.
- Un català.
RESTAURANT OLIVERAS (tel. 972 59 03 92)
- Pa de pessic de fajol i ratafia.
- Filet de vedella amb foie i ratafia.
RESTAURANT PONT VELL (tel. 972 59 10 27)
- Cua de bou al vi negre amb un punt de ratafia.
RESTAURANT CÚRIA REIAL (tel. 972 59 02 63)
- Timbalets tebis de pedrers d’ànec confitats, espurnes de micuit de fetge gras d’ànec i reducció de ratafia.
- Gelat de ratafia i taronja amb bastonets de xocolata blanca.
RESTAURANT SIQUÉS (tel. 972 59 01 10)
- Amanida de formatges de
- Llobarro al forn amb gelatina de ratafia.
- Filet de vedella amb salsa de ratafia.
- Mousse de ratafia.
- Detalls de sobretaula: ratafia de Besalú amb carquinyolis.
Una mostra de la Vila Comtal
Besalu, Cataluna, Spain in HD from tomapete34 on Vimeo.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada