Calella, coneguda com la capital turística de la Costa del Maresme, es caracteritza per ser una ciutat cosmopolita i alegre, amb un clima típic del Mediterrani. A 50 km de Barcelona i de Girona la seva situació geogràfica, així com les vies de comunicació esdevenen, un factor clau per a la realització de tota classe d’excursions i activitats. Aquest fet la converteix en una destinació turística ideal.
Des de fa uns anys, s'ha endegat un procés ambiciós: esdevenir una ciutat de referència en el camp de la cultura popular i tradicional, d'arrels mediterrànies i catalanes, tot integrant aquells elements propis de les persones que han volgut fer de la ciutat el seu lloc de residència i s'hi senten integrades.
Del 18 al 22 de juny la ciutat de Calella commemora el 670 aniversari de la creació de la vila celebrant la primera edició de la Festa del Renaixement.
Es recordaran les costums, menjars, tradicions i vestimentes de l'època. Diàriament, a les 11 hores i davant de l'Ajuntament es realitzaran visites guiades per la Calella del Renaixement. Aquestes seran totalment gratuïtes i disponibles en català, castellà i anglès.
El programa de la Festa pel dissabte i el diumenge és el següent:
Del 14 al 22 de juny de 2008 es celebren les I Jornades Gastronòmiques del Renaixement.
La cuina del Renaixement era una cuina molt elaborada, basada en la caça i els productes autòctons de la terra. Hi predominaven els estofats i guisats com les cassoles de cabrit, terrines i escabetxos, que hi van incorporar aliments i ingredients provinents d’Orient o del Món Nou, com hortalisses i espècies.
Es podran degustar plats del Renaixement als següents restaurants de Calella:
CA LA NURI. Riera, 16. 93 769 71 93
Amanida de l´horta ab pota e morro
Bon escabetx de guatlla o verat
Ànec ab salsafins
Ambrosia de llonza llaminera ibèrica ab ffruyta fresca e seca
Calamars encebats
Peus de porc ab cargolada
Perdiu ab farcellets de col
Menjar blanc d´ametlla
Mató ab mel, codonyat i figues
E per beure, Ipocràs
CA L´ISARD. Jovara, 109. 93 769 05 03
Torrada ab ceba confitada e formatge
Coca de recapte
Amanida de llenties e fruits secs
Pollastre ab escabetx e verdures
Baldana (botifarra negre) ab mongetes seques
Conill a la allada
Flam d´amentlla
Taronja ab mel e herbabona
Maduixes ab crema e safrà
Flao
CAL TIO JOAN. Jovara, 32. 93 766 03 60
Coca de trempó ab sobrassada e formatge Mahó
Llom de bacallà ab un bon escabetx
Porros a la crema amb anou moscada e butifarra negra
CASA CARLOS. Turisme, 7. 93 769 05 74
Sardines en escabetx
Amanida muntanyenca
Cuixa de xai rustida ab les seves espècies
Garrinet al forn ab crema de castanyes casolana
Arròs amb llet d´amentlles
Peres cuites al vi negre
EL HOGAR GALLEGO. Ànimes, 73. 93 766 20 27
Mollejas de vedell ab mongetes e espècies
ESTROP. Amadeu, 52. 93 766 26 80
Ouada farcida de peix e gambes
Faves ab longanissa blanca e negre
Calamars farcits ab llagostins e cloïsses
Bacallà ab allada
Sèpia a pesolada
Mandonguilles ab escamarlans
IN-GENI. Jovara, 278. 93 769 35 53
Fetge d'ànec ab figues
Bona cassola de musclos ab vinagrea
Bon pernil de porch ibèric
Anec Rostit ab ffruytes dels Bosch
Corder ab alberginia ales brases
Mató ab mel
LA LLAR DE FOC. Àngel Guimerà, 119. 93 769 19 48
Amanida ab bons formatges
Coca ab escalivada e anxoves
Bons embotits ibèrics
Porratge de faves ab botifarres e cansalada
Cassola de guatlla rostida ab raïm
Bones carns adobades a la brasa
Bona cassolada de peus de porch
Mató ab fruits secs e mel
LA LLAR DELS PESCADORS. Pg. Manuel Puigvert. 93
Sopa d´espinacs ab pollastre i civada
Sardines escabetxades
Pèsols a la catalana
Porratge de tocino ab prunes e anous
Ossobuc
LA PEIXATERIA. Dr. Vives, s/n. 93 769 18 78
Amanida de bonítol confitat en oli ab verdures en escabetx
Porratge mariner ab mongetes e patates
Esmarris
LA QUADRA. Raval, 50. 93 766 19 51
Pa ab tomàquet ab bon pernil ibèric, bons formatges
Xoriç e anxoves
Bon vi
Taberna típica, fundada l´any 1962
Sala de ball
LA RODA. Creus, 8. 93 769 41 39
Bon pernil ab pa ab tomàquet
Bon pollastre a la llenya
Amanides de l´hort e anxoves
LA TABERNA D´EN GROUCHO´S. Riera, 18-20. 93 766 09 91
Tapes: bons formatges, pernil ibèric, xoricets ab larduffes, escabetx de taverna, morcilles fines, aletes de pollastre ab mostalla, musclos escabetxats
Bones costelles adobades ab mel e romer
Musclus ab salceró del renaixement
Ambrosia de pollastre ab fruita seca
Cassoleta de cabrita b almendrochs
Arròs en cassola al forn
Crema, toronja ab vi dolç e canyella
Figues confitades ab formatge
Cervesa especial “estil 1516” de San Miguel
LUNA GAUCHA. Pl. Constitució, 8. 93 769 19 46
Les millors verdures fresques e a la brasa
Porratge de corder ab cigrons e mongetes
Bon cabrit, garrinet, vedell i pollastre a la brasa
Tortades dolces
Bona ffruyta fresca
PLA DELS ENCANTS. Anselm Clavé, 146. 93 766 52 45
Mossegades de cosa ab truita de verduretes e embotits
Amanida de l`horta ab sardines en escabeig
Cassola d`arrós ab conill ecològic
Mató ab mel de pagés e fruits secs
Vi de la Terra Alta
Un vídeo de la població de Calella,per anar agafant mides de la vila,de les platges...etc. Una bona oportunitat per combinar gastronomia,cultura i relax.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada