Aquest cap de setmana la capital tarragonina esdevindrà el centre de l`alimentació ecològica del país,això no vol dir "verduretes",ni vegetarians,ni res estrany...sinó tot al contrari: tomàquets que son tomàquets i no boles de porexpan,carns de vedella criada sense "potingues" de farmacèutica-veterinària,
llegums i derivats sense transgènics,etc,etc En definitiva intentar recuperar els productes tal i com haurien d'haver sigut sempre,pel be del nostre estomac i del nostre paladar..
Amb la creació del saló dels productes ecològics es pretén donar a conèixer aquests aliments a la població i fomentar la seva compra i consum. L'estat espanyol és el segon país europeu i el vuitè del món amb més superfície de cultius ecològics. No obstant, el 80% de la producció s’exporta majoritàriament a Europa, principalment a Alemanya, Holanda, França i el Regne Unit.
El programa és força extens,però per fer-vos una petita mostra :
Divendres 13 | |
17:00 h. | Obertura de la fira |
18:00 h. | Inauguració oficial a càrrec de la directora general d’Agricultura i Ramaderia, sra. Rosa Cubel |
19:00 h. | Disfruita-la, berenar ecològic a càrrec d´Unió de Pagesos |
20:00 h. | Tranxgènia, la història del cuc i el panís, conferència a càrrec de l' A.D.V Ecològica - Gent del Camp |
21:00 h. | Tancament fira |
Dissabte 14 | |
11:00 h. | Obertura fira |
12:00 h. | Exhibició de cuina a càrrec d' Isma Prados. Patrocina: Desenvolupament Local – Diputació de Tarragona, Valira, Cuina Moben. Col·laboren: Hortec, Cal Valls, Bodegas Pinord, Oleander i Brunec. |
17:00 h. | Agricultura ecològica?... conferència a càrrec de Mercè Pascual de Verdures Ecològiques Joan Castellà |
18:00 h. | Alimentació ecològica als menjadors escolars, un somni, una realitat, conferència a càrrec dels serveis educatius Pam i Pipa i Hortec |
19:00 h. | Presentació i tast de vins ecològics a càrrec de Celler Minguet |
19:30 h. | Taller d’iniciació a l’agricultura ecològica a càrrec de Xavier Safont de Bioplanta |
20:00 h. | Conceptes bàsics de l’agricultura ecològica, conferència a càrrec de CCPAE |
21:00 h. | Tancament fira |
Diumenge 15 | |
11:00 h. | Obertura fira |
12:00 h. | Taller de cuina a càrrec de Marisefa Català de l’Espiga d’Or |
13:00 h. | Tast de vins ecològics a càrrec de Vins i Caves Bolet |
14:00 h. | Tast de carn de vedella ecològica a càrrec de Brunec |
17:00 h. | Principis bàsics de la viticultura ecològica, conferència a càrrec de Rubén Parera |
18:00 h. | L'oli ecològic a través dels nostres sentits, conferència a càrrec de Fermín Rodríguez de la D.O Priego de Córdoba |
19:00 h. | Tast de vins ecològics a càrrec de Bodegas Pinord |
20:00 h. | Tancament fira |
El Recinte Firal de Tarragona es troba en una zona cèntrica i estratègica de la ciutat. La ubicació d’aquest recinte permet un fàcil accés des de l’estació de ferrocarril (a 100 m), des de la terminal de passatgers del port (a 200 m) i des de la Rambla Nova (a 100 m), aquesta última veritable artèria comercial de la ciutat.
El diumenge podem compaginar la fira amb els castells,a les 17.30 al barri del Nou Estadi actuaran la colla castellera dels Nois de la Torre,de Torredembarra.
Aquesta colla castellera va ser fundada el 1975,la seva història és llarga i plena d'alts i baixos..però amb molta solera dins el món casteller,fins i tot amb el pilar de sis com podem veure a la imatge...el primer gran espadat que es prova per part de les colles que volen fer el salt cap a reptes més grans...
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada