Cànoves,vermut i castells
El proper cap de setmana serà la festa major "d'estiu" d'aquest municipi del Vallès Oriental
tot just a la banda sud del Parc Natural del Montseny.

Per carretera, s'accedeix directament a Cànoves i Samalús des de:

La Garriga amb la C-17
Canovelles-Granollers amb la C-17 i E-15 Cardedeu C-251 i E-15
Llinars del Vallès C-251 i E-15

Dins dels actes de la Festa Major 2008,el diumenge podem veure l'actuació de dues colles castelleres,els Xics de Granollers i els Xicots de Vilafranca,l'actuació serà a la plaça de Sant Muç a les 12.00 del migdia.

Una mica més tard a les 13.00 podem tastar el vermut popular que tindrà lloc en el local social de l’ajuntament. En acabat, es farà el lliurament de premis del torneig de petanca i dels guanyadors dels partits de futbol.Així doncs és qüestió d'agafar posicions aviat...
Per aguantar els castells podem aprofitar i aturar-nos a Granollers a la reconeguda Fonda Europa per fer un dels seus esmorzas de "forquilla i ganivet"...per tastar la gastronomia del Vallès on entre els productes amb denominació d'orígen comarcal trobem el tomàquet Rosa, les mongetes del Ganxet, formatges i matons frescos, i els carquinyolis de Caldes.El tomàquet Rosa o de Montserrat, dos noms que li venen donats pel seu color extern, rosat, i per les formes suaus i arrodonides que recorden la famosa muntanya. La seva dolçor i la poca polpa interior fan que sigui un element ideal per a les amanides més fresques.

La mongeta del Ganxet té un conreu molt important a la comarca i molt prestigi entre els consumidors. És seca, de mida mitjana, blanca i en forma de ganxo. Són especialment bones amb cansalada i amanides amb oli novell, i sobretot acompanyades d'una altra especialitat comarcal: la botifarra de la Garriga.

Alguns formatges i matons de la comarca s'han guanyat la Denominació d'Origen per ser elaborats de forma artesanal, no portar conservants i utilitzar matèries primeres de gran qualitat. Els artesans elaboren diverses varietats, com el formatge fresc banyat en salmorra, o el formatge conservat amb oli d'oliva i espècies.
Per completar la jornada i ja que estem al Vallès us proposem acostar-nos fins a Cerdanyola del Vallès per recórrer el TastaTapas 2008 :

Tastatapa és una mostra on els bars de tapes de Cerdanyola ofereixen les seves creacions més celebrades.Estava programada pel cap de setmana passat però la pluja va fer que l'ajuntament la posposes als dies 7 i 8 de juny.
Hi participaran 9 establiments hostalers locals i una pastisseria
L’horari d'atenció al públic serà:

Dissabte 7de juny, de 13 a 16 i de 19 a 24h
Diumenge 8 de juny, de 12 a 16 i de 19 a 22h.

S'han previst activitats culturals de tota mena per completar la dinamització de la Plaça de l'Abat Oliba. Destaca la celebració del 2n Open de cambrers amb safata, una cursa d’habilitat que faran professionals de l’hostaleria de la nostra població i la veïna Ripollet. La cursa es farà el dissabte 7 de juny a partir de les 10h. La resta d’activitats s’esmenten al programa adjunt.

Cap comentari: