8 de novembre , Diada dels Sagals a Centelles ...a pel 4d8 i 2d7



El proper diumenge 8 de novembre tindrà lloc la Diada dels Sagals d'Osona a Centelles. Aquesta serà la darrera gran diada dels osonencs abans de cloure la temporada d'enguany. Pels de la camisa carbassa hi haurà dos objectius clars a assolir : descarregar el 4d8 i recuperar la torre de 7 . El 4d8 ja el van carregar per la Festa major de Vic , però pel que fa a la torre els carbasses farà dues temporades que no aconsegueixen ni carregar-la... cal doncs treure's l'espineta del 2d7!!!
La plaça de Mossèn Xandri a de Centelles ja ha vist descarregar el 4d8 dels carbasses l'any 2007, en motiu d'això l'ajuntament de Centelles va col·locar una placa commemorativa de l'esdeveniment a la diada del 2008.
Els castellers osonencs estaran acompanyats pels Moixiganguers d'Igualada i pels Xerrics d'Olot. Els de l'Anoia han aconseguit estrenar el 3d7 per sota enguany , castell que els hi ha aportat una bona dosis de confiança.

Abans de la jornada castellera , els Sagals faran un taller de castells per donar a conèixer l'activitat a tots aquells interessats.
Diumenge 8 de novembre
11.00 Taller
de castells dels Sagals d'Osona

12.00 Diada castellera amb els Moixiganguers d'Igualada , els Xerrics d'Olot i els Sagals d'Osona a la plaça Mossèn Xandri.


Acabada l'actuació es farà la foto de la colla de la temporada 2009 , no hi falteu !!!

Abans de començar els castells hi haurà l'esmorzar que ja va siguen habitual al Bar Iturri al carrer Anselm Clavé 6 (telf. 93 881 17 71) cap a les 10.00 del matí,més o menys,per començar a veure l'ambient abans de la diada.

Si ho preferiu cal recordar també que ha Centelles el mercat és el diumenge,tenim així una oportunitat per comprar productes de la terra i passejar per les paredetes de diferents articles.

La vila de Centelles celebrarà el proper mes de desembre la 2a.Fira de la Tòfona , i també hi podeu trobar formatges excepcionals amb la formatgeria "El Moli de la Llavina" amb el seu formatge blau d'Osona... tasteu-lo !!!
Després de la jornada castellera , els actes festius seguiran al local de la Central amb un dinar pels castellers i celebració de la castanyada.


les darreres dues diades hem pogut descarregar el 4d8 , per fer memòria de les emocions viscudes aquí teniu els vídeos... a veure si traieu la camisa de l'armari,aquells que encara estigueu dubtosos!!
4d8 carregat Festa major de Vic 2009


4d8 descarregat Diada 2008

4d8 descarregat Diada 2007

Una recepta per tastar Osona...

Melós de vedella farcit amb formatge de Centelles i reducció de vi ranci
La recepta és de l'Escola d'Hostaleria d'Osona.

Ingredients

1 galta de vedella
50g de formatge de Centelles
200 ml de vi ranci
50 gr. de farina
oli, sal i pebre
tel
2 patates
oli de tòfona
100 ml de nata líquida
Sal i pebre
20 g trompetes de la mort

Preparació

Començarem per posar a bullir la galta durant uns 45 minuts fins que la carn es comenci a desenganxar de l’os, tot seguit apartarem la galta del foc i la desossarem. El següent pas serà farcir la galta amb el formatge i titar-hi sal i pebre al gust. El tel ens servirà per donar-li forma i que ens quedi compacte. El següent pas serà passar-la per farina i rostir-la, d’aquesta manera el tel li farà com de pell.
La salsa de vi ranci és una reducció del mateix vi, per la qual cosa s’ha de posar en una paella a foc suau fins que comenci a quedar una mica més espessa i un cop tingui cos ja es pot donar per feta.

La guarnició consisteix en un puré de patata perfumat amb oli de tòfona i es fa de la següent manera.
Posarem les patates un cop l’aigua comenci a bullir i les deixarem durant uns 15 minuts. Un cop cuites les posarem en un recipient on afegirem la nata líquida, sal, oli de tòfona i, tot seguit, es passarà pel Turmix o Termomix fins aconseguir un puré. Per les trompetes, el primer pas serà posar-les a estovar durant 15 minuts. Un cop passats les escorrerem i les saltejarem molt poca estona, sempre amb sal i pebre.