Fotos Sopar de Gala 2009 ... Sagals d'Osona



El passat dissabte va tenir lloc el Sopar de Gala dels Sagals d'Osona , amb aquest acte tanquen la temporada "oficial" , aquesta és una de les activitats més esperades de l'any i la que permet veure l'ambient i els ànims de la colla un cop acabada la temporada.
Amb ganes de celebrar els fruits de la feina de tot l'any , el fet de tornar a descarregar la torre de set principalment , la manca de caigudes i poder carregar un altre castell de vuit (encara que tinguem l'espineta de poder haver-lo descarregat!!! ja fa unes quantes temporades que els osonencs aconsegueixen fer castells de la gamma de vuit seguides...i això és molt bo.
La nit va ser llarga i emotiva en alguns moments , el reconeixement per part de la canalla a l'esforç i la feina de la Carme ( moltes felicitats !!!) , les votacions a sagalet/ta ,sagal/a ,sagalot/a 2009 (moltes felicitats a tots !!!! ),el sorteig de paneres (amb la històrica "tetera-sagala" que enguany és dipositària la Maria de Mas...tot un honor).
Els parlaments oficials i "oficiosos" , potser algun una mica desconcertant sobretot quan,i aquesta és una opinió personal,tenim un país que per diferents motius i circumstàncies s'ha hagut de refiar més de les entitats que de les institucions..i sobretot d'aquestes entitats petites on gent hi treballa de manera altruista , vocacional , sense cap ànim de lucre i malgrat que en diguin "desinteressats" són els més "interessats" en que les coses funcionin. I que des de algunes tribunes sens demani allò que ells no fan des de les institucions...desconcerta.
Els castells pertanyen a la cultura popular , a tot el poble , i un dels seus valors més fort es resumeix amb la frase : "TOTS SOM NECESSARIS ,PERÒ NINGÚ ÉS IMPRESCINDIBLE" , pels Sagals ha passat i passaran moltes persones ,igual que per les institucions municipals, però l'important és que hi hagi qui hi hagi ens ho creiem això que abans citava.
I sobretot , felicitar al grup d'activitats per organitzar el Sopar i la resta d'activitats de la temporada... i a tots els que varen "treballar" perquè els altres es diverteixin (Roger Muntal , Grallers ,Moi ,marina ,Margarida ,Ariadna,etc...)

Àlbum del Sopar de Gala dels Sagals d'Osona 2009 fotos de Xevi Mas i Lurdes López