Festa Major del Clot : Castellers de Barcelona , Concert de Gralles i molta cuina ...


Mostra un mapa més gran

Els barris del Clot i Camp de l'Arpa del Clot pertanyen al districte de Sant Martí de Barcelona.
El Clot és un dels nuclis més antics de Sant Martí. Ja existia a l'època medieval, amb el nom de Clotum Melis (Clot de la Mel). El nom del barri deriva de la paraula Cros, que significa "fons", i fa referència a terres de conreu situades en fondals. Molt ric gràcies a les hortes i els molins al voltant del Rec Comtal, proveïa de queviures la ciutat de Barcelona i, entre altres productes, mel de gran qualitat.
El topònim de Camp de l'Arpa procedeix probablement de l'existència d'un dolmen en aquesta zona. Figura citat en un document de l'any 1037 del Cartulari de Sant Cugat, amb la forma "ad ipsa archa", amb motiu d'una confrontació de límits. El nom actual seria una deformació de l'original.


Aquest any la Festa major es celebrarà del divendres 6 de novembre fins el diumenge 15 del mateix mes ,també existirà el refestot, on del 16 al 22 de novembre es seguiran fent actes.
Els Castellers de Barcelona tenen la seva seu al barri , i són una de les entitats que més participa de la mateixa.
per veure tot el programa sencer ,us deixem l'enllaç amb pdf:

Programa Festa major Clot i Camp de l'Arpa 2009

Algunes propostes interessants :

Divendres 13 de novembre
A les 20.15 h Cercatasques Jove del Clot-Camp de l’Arpa 2009 amb la xaranga “Band de Marcha”
Començarà al Carrer Rogent, davant del Centre Social la Revoltosa i recorrerà diferents punts del barri: CSO La Revoltosa, Orfeó Martinenc, El Brot, La Grangeta, Casa Popular La Forja del Clot i el Centre Cultural la Farinera del Clot.
Un cop allà seguirem el concert de les gralles dels Castellers de Barcelona

El grup de Grallers i Timbalers de la Colla celebra 30 anys (en el 40è Aniversari dels Castellers de Barcelona) amb un concert a la Farinera del Clot.

Serà divendres 13 de novembre a partir de les 21'30h als peus de l'antiga fàbrica de farina de la Plaça de les Glòries.
Acabarà amb una batalla de DJ’s fins acabar la nit .Hi haurà venda de samarretes i entrepans, venda de tiquets (8€) a l’inici del recorregut i les tasques Organitza: La Pinya, Coordinadora de Joves del Clot-Camp de l’Arpa.

Dissabte 14 de novembre
A les 11.00 h VIIè Concurs de Truites del carrer Bassols
entre c. Xifré i c. Rogent organitzat per la Comissió de Festes del c/ Bassols
BASES DE PARTICIPACIÓ:
Les truites es portaran entre les 11.00 h i les 13.00 h del matí del dia 14 de novembre. Els ingredients de les truites es poden escollir lliurement però han d’ésser comestibles. El jurat valorarà el sabor, l’originalitat i la presentació de les truites. El resultat del concurs es farà públic el mateix dia, una mica abans del dinar popular del C/Bassols (13.30 h aprox.) - Les truites, tastades i avaluades pel jurat tantes vegades com sigui necessari, seran retornades al seu autor/a.
Animem a tots els/les participants a assaborir conjuntament totes aquestes truites en el Dinar Popular que se celebrarà tot seguit.

A les 14.00 h VIè Dinar Popular al carrer Bassols entre Rogent i Xifré
El dinar és obert a tothom, porta alguna cosa i ho compartirem entre tots i totes. Tastarem també les truites del VIIè concurs de truites del carrer Bassols


Diumenge 15 de novembre
A les 8.00 h Matinades Castelleres
Recorregut sorollós pel barri despertant el veïnat amb el toc de matinades
Recorregut: pl. Valentí Almirall, pl. del Mercat, c/Clot, local dels Castellers de Barcelona


A les 12.00 h 12è Tastet del Mercat del Clot
Veniu a tastar els productes que cuinen al Mercat del Clot amb el tiquet participareu en el sorteig de vals de compra als comerços de l’Eix Clot
A la Plaça del Mercat del Clot


A les 12.00 h Trobada Castellera 40è aniversari dels Castellers de Barcelona
Amb les colles dels Castellers d’Esplugues, Castellers del Poble Sec , Moixiganguers d'Igualada i Castellers de Barcelona a la Plaça Valentí Almirall