Mostra un mapa més gran
El proper diumenge 15 de novembre , els Sagals d'Osona tancaran la temporada castellera 2009 a la 12a. Diada dels Castellers de Badalona , els "Micacos".
Badalona és una ciutat i municipi de la comarca del Barcelonès, situada entre la serralada de Marina i la costa marítima, a la riba esquerra del riu Besòs. És el municipi més gran de la regió anomenada Barcelonès Nord o Baix Besòs, formada també per Santa Coloma de Gramenet i Sant Adrià de Besòs.Encara que s'hi han trobat restes de poblament neolític i un poblat ibèric, s'acostuma a datar la fundació de Badalona cap a l'any 100 aC, quan es va fundar la vila romana de Baetulo (o Bètulo).
Diumenge 15 de novembre
A les 12.00 12a. Diada castellera dels Castellers de Badalona amb els Sagals d'Osona i Castellers de Cerdanyola a la Plaça de la Vila
El programa de la Diada és el següent:
8:00 Matinades des de la Plaça Constitució amb el següent recorregut:
8.00: Plaça Constitució , 8.05: Quintana Alta , 8.30: Martí Pujol , 9.00: Carrer Rector , 9.40: Carrer Sant Anastasi (Círcol Catòlic) , 10.10: Carrer Sant Joaquim , 10.40: Carrer Sant Isidre , 11.00: MOBBA
11.30: Cercavila des de la MOBBA
12:00 a la Plaça de la Vila
La colla castellera de Badalona s'inicia el 6 de març de 1997, en el marc de les Festes de Maig de Badalona,el 17 de maig de 1998, fan la seva presentació estrenant camisa i escut.
La camisa i l'escut d'una colla castellera són els seus elements identificadors,es van voler triar símbols ben badalonins. La camisa escollida va ser de color micaco, paraula que a Badalona serveix per identificar el que arreu es coneix per nespra. L'escut havia d'ensenyar els elements representatius de la ciutat: la bandera catalana i les tres barres ondulades. Així l'enxaneta d'un pilar de dimonis fa l'aleta amb l'escut heràldic a la mà, un dimoni com el que cada vigília de Sant Anastasi crema a la platja de la ciutat, l'acte central de la Festa Major de la ciutat coneguda com les Festes de Maig.
Badalona realitza unes jornades gastronòmiques molt interessants i que ,any rera any, van agafant molta volada...la d'enguany va seguir amb la progressió esperada.
A la publicació que es va fer en motiu de les jornades trobareu un llistat força interessant de llocs on anar a tastar aquesta cuina feta a Badalona , malgrat estar enganxats a la gran capital i a les pressions de les grans cadenes de restauració fast food ,hi ha una cuina casolana,tradicional i "de tota la vida" que és manté.
Díptic 24a. Jornades gastronòmiques de Badalona
Medallons de Xai amb salsa de nespres
Ingredients (per a 6 persones)
1 kg. de lloms de xai
1 / 2 kg.de nespres
1 / 2 cebollí
1 cullerada de mantega
1 cullerada de sucre
300 ml de brou de carn
1 tassa de vi negre
2 cullerades de crema sencera
Preparació
Pela les nespres i extreu la seva polpa.
Pela i pica la part blanca del cebollí a rodanxes.
Posa a escalfar a foc lent la mantega juntament amb el cebollí, afegeix el sucre i deixa-ho caramel·litzar , després afegeix el vi i deixa reduir a la meitat.
Incorpora el brou i les nespres a la preparació anterior i cuina a foc lent per 25 minuts.
Extreu els trossos més sencers de nespra i reserva.Batre la resta en un morter i buida en la mateixa olla. Afegeix la crema i assaona al gust.
Posa a escalfar en una paella mitjana l'oli d'oliva a foc viu, afegeix els lloms i fregeix tres minuts pels dos costats. S'assaona amb sal i pebre, retira i talla en medallons.
Serveix molt calent sobre els nespres, posa la salsa al voltant.
Nespres (Micacos) amb tonyina
500 grams de nespres frescos
300 grams de porros
250 grams de tonyina en llauna
0,5 litres de llet
4 Ous
1/2Llimona
1/2 Taronja
90 grams de mantega
1 pessic de pebre
1 mica de sal
Preparació
Es pelen els nespres i es treu el pinyol.Netejar els porros i tallar finets.Posar al foc una paella i afegir la mantega, quan estigui fosa posar els porros, a foc moderat fins que perdin la seva textura.En un recipient posar els porros, les nespres , la tonyina, la llet, els ous, el suc de taronja, el suc de llimona, el pebre i la sal.Triturar bé amb una batedora i fer en un motlle d'alumini o un casola.Es posa al forn al bany maria a una temperatura de 180 º centígrads durant 40 minuts.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada