Dissabte 7 , Perpinyà 350 anys de resistència


El proper dissabte 7 de novembre tindrà lloc a Perpinyà una jornada reivindicativa molt especial , celebraran els 350 anys de la partició del nostre país i els 350 anys de resistència nord-catalana envers la cultura francesa.

De vegades oblidem les comarques del nord , les de Catalunya Nord , quan parlem de la nació catalana. Aquests territoris i la seva gent porten 350 anys patint la politica cultural francesa de negació de qualsevol altre realitat cultural que no sigui la "francesa".
Però és gràcies a la feina i la voluntat de diverses persones ,institucions ,entitats ,etc que la cultura catalana perviu a Catalunya Nord. Una d'elles és Aire Nou de Baó , que fomenta la cultura popular i tradicional com som els castellers (amb la seva colla dels Castellers del Riberal) , els correfoc (amb els Diables i Bruixes del Riberal ) , grallers ,trabucaires ,bestiari ,etc... De castellers també tenim la colla dels Angelets del Vallespir , que segur que també hi seran a la trobada de Perpinyà.
Enguany els Diables i Bruixes del Riberal es troben enmig del conflicte de la nova normativa europea d'actes de pirotècnia , si al sud ja veiem quant costa moure als polítics per que facin una determinació en defensa de la nostra cultura de foc imagineu-vos el que això representa amb tota una administració en contra com la de l'estat francès... això ha portat als Diables i Bruixes del Riberal a demanar asil al President de la Generalitat de Catalunya en una mesura de demanar suport pels nordcatalans.

La jornada te el següent programa d'actes :
Perpinyà 7 de novembre
10.00 Fira d'entitats (amb la presència dels Castellers del Riberal)
13.00 Dinar amb servei d'entrepans fred i calents)

Manifestació 350 anys de resistència

16.00h sortida de la Plaça de Catalunya
18.00h Parlaments al Castellet

Marxa de torxes
20h sortida del Castellet fins la Casa Musical

Concerts
a partir de 20h30 a la Casa Musical amb
AL TALL
RAPH DUMAS & THE PRIMAVERAS
ALLIOLI CLASH



Catalunya escapçada from Jaume Claramunt on Vimeo.