FIRATAST GIRONA 2009 ... del 12 al 15 de Novermbre



La 15a. edició de FIRATAST GIRONA’09 tindrà lloc els dies 12, 13, 14 i 15 de novembre de 2009, al Palau de Fires de Girona, amb la fórmula ja tradicional basada en la promoció dels productes d’alimentació a través del tast i la venda.

El funcionament de FIRATAST ofereix al visitant una ocasió única per poder tastar una àmplia varietat de productes d’alimentació. La mecànica és senzilla i ben atractiva: el visitant compra uns tiquets de tast, que pot anar intercanviant als diferents estands per degustacions d’entre una amplíssima varietat de productes que difícilment podria tastar en altres circumstàncies.

Els preus dels tiquets serà de

HORARI: de 12:00 h a 24:00 h

Dijous 12 i Divendres 13 de novembre, obert de 18:00h a 24:00h.

Dissabte 14 i Diumenge 15 de novembre, obert de 12:00h a 24:00h.

La darrera edició va comptar amb la participació de diferents sectors i col·lectius com el col•lectiu de la Cuina Termal de Caldes de Malavella, els 21 restaurants de la Vall de Camprodon amb la carn de poltre, les Cuineres de Salt, els restaurants del Consell Comarcal del Gironès, entre molts d’altres establiments, van ser els ambaixadors de la millor gastronomia de les seves respectives comarques.
També hi va haver un espai solidari , es va cedir gratuïtament espais per a que les entitats de l’Àrea de Cooperació hi pugessin ser presents amb menjar i productes, i UNICEF tingués un taller de cuina per als nens. Aquesta aposta pel “Tast-Solidari” va propiciar que a dins de la pròpia fira hi hagués la presència de cuina i productes de diferents cultures amb el mestissatge culinari com a fil conductor i poder així, donar suport als projectes de cooperació gironins i d ’UNICEF.
Així que ja ho veieu , no tant sols es tracta d'anar a tastar la gastronomia ,sinó que també podem fer quelcom més ajudant als altres sense perdre el pal de paller de l'afició per la cuina.

LA CUINA FÀCIL DE LES CUINERES DE SALT


El grup de les Cuineres de Salt va néixer ara ja fa 5 anys, amb l’objectiu de recuperar, conservar i donar a conèixer la cuina catalana tradicional i, sobretot, aquella que es fonamenta en els productes de l’horta de Salt.