Sant Magí 2009...aigua i castells a Tarragona


Mostra un mapa més gran

La capital de les comarques de Tarragona estarà de festa ben aviat,La festa de l’agost a Tarragona és Sant Magí, l’ermità que fa brollar l’aigua en el moment més calurós de l’any. Per això, la iconografia de la festa està estretament vinculada tant a la calor com a l’aigua, amb càntirs, portadores, síndries, alfàbrega i enramades.
Malgrat Sant Magí ja era venerat des del segle XIII no va esdevenir copatró de la ciutat fins al segle XIX, quan la devoció a la seva figura es va catapultar arran dels fets de la Guerra del Francès -el bicentenari de l’inici de la qual es commemora enguany. La tradició explica que va apagar tres cops la metxa amb què l’exèrcit enemic volia volar el tram de la muralla on hi ha la seva capella.
La Festa de Sant Magí se celebrarà aquest any del 14 al 19 d’agost. Enguany s'ha incorporat un dia més a les festes.

Podeu consultar tota la programació de les festes de l'aigua de Sant magí a l'enllaç:
Sant Magí Tarragona 2009

La festa començarà el divendres 14 d’agost amb el Passacarrers del Convit, enguany protagonitzat pel grup Les Enfants, un grup de soldats de l’exèrcit napoleonic que en clau de paròdia faran extensiu el convit de la festa a tota la ciutat. El següent gran acte del dia serà el concert inaugural, que protagonitzarà el grup de rap madrileny La Excepción a la Plaça de la Font. Guardonat com a millor grup espanyol l’any 2006 pels premis MTV. Un dels seus components, Juan Manuel Montilla “El Langui” ha estat guanyador de 2 premis Goya per la seva participació a la pel.lícula El truco del manco.
El dissabte 15 al Parc del Francolí, al final de la Rambla Nova, a partir de les 19.00h acollirà el 10è Festival de l’Associació de Músics de Tarragona: Grups AMT + Aurora Beltran + Color Humano. Fins a les 5 de la matinada. Per aquesta nit, l’Empresa Municipal de Transports realitzarà un servei extraordinari de bus connectant els principals escenaris de la festa que es localitzen a la Part Alta, al Passeig de les Palmeres i al Parc del Francolí per facilitar la mobilitat de la ciutadania i que puguin assistir als diferents actes de la nit.
El dilluns 17 d'agost
Serà la jornada de la Sindriada, a la plaça de les Cols. Es repartiran uns 1.600 talls de síndria. Aquest acte enguany comptarà amb l’acompanyament de la formació Underwater Funk Experience, bones racions de jazz, funk i soul, ritmes calents que contrastaran amb la frescor de la síndria tan típica d’aquestes dates.
La Vigília de la Festa, comptarà amb el protagonisme de l’arribada de l’Aigua de Sant Magí, amb el carros i cavalleries així com les revetlles de les places de la Font i del Rei (Revetlla Remullada).
La nit del 18 el Teatre Auditori del Camp de Mart presenta a Labordeta, Joaquín Carbonell i la Bullanera amb l’espectacle ¡Vayatrés!. Després de l'èxit de la seva gira “Cantautores en concierto”, una tarda berenant es van plantejar la idea de gravar un nou disc, en la seva líniea de folk aragonès que ha creat escola.
La diada del Sant ,el 19 d'agost,serà protagonitzada al matí pels castells a la Plaça de les Cols.
A les 12.00h a la Plaça de les Cols
Castells, torres i pilars, amb els Xiquets de Tarragona, Jove Xiquets de Tarragona,Xiquets del Serrallo i Castellers de Sant Pere i Sant Pau.

En aquesta actuació cada colla intervé per torn rotatiu, decidit per sorteig. L'actuació consta de tres rondes,però la colla que no completi les tres construccions pot arribar a realitzar dues tandes més, mantenint l'ordre sortejat, i en la darrera ha d'aixecar construccions superiors
a les ja bastides. Els pilars tanquen l'exhibició. En finalitzar, toc de vermut amb els grallers i els timbalers de les colles.
a la tarda per la tradicional processó. Clourà la diada i la Festa, la tradicional traca a la Rambla Nova.
Tarragona Festes de Sant Magí 2008 Pilars Caminant


3d9f dels Xiquets de Tarragona per la Diada del 2008