Castellers del Riberal a Millars al Rosselló


Mostra un mapa més gran

Millars al Rosselló : castells ,"pasdobles" i préssecs...una diada "rara,rara,rara"

Millars (la forma oficial francesa és Millas) és un municipi del Rosselló, a la Catalunya Nord que s'estén a banda i banda del riu Tec.
Administrativament és una comuna francesa capital del cantó de Millars, dins el departament francès dels Pirineus Orientals.
Aquest cap de setmana celebra la seva "Festa major" Les Fires de MIllars,molt concorreguda de gent (cap a les 50.000 persones visiten la vila durant les fires).Enguany celebren el seu 26a. edició,aquesta festa s'articulava al voltant de "corrides" i vist l'evolució de les mentalitats han provat de portar tocs de catalanitat amb correfoc i castells. Hi ha també gegants, trabucaires...
Per les coles que hi participen és,a més o potser sobretot,una festassa... Els Tirallongues de Manresa ja farà uns quants anys que hi són fixos,i enguany també hi anirà la colla dels Nois de la Torre.
El programa complert de la festa es:
Del 6 al 9 d'agost a Millars
dijous 6 d'agost
22h tronada
22h30 ball de trabucaires
23h ball de bestiari amb Hamlet, Diables i Bruixes del Riberal


Dissabte 8 d'agost
17.00h actuació castellera amb Tirallongues de Manresa, Nois de la Torre i Castellers del Riberal

Diumenge 9 d'agost
11h cercavila amb ball de Pastorets, trabucaires
22h correfoc amb Diables de l'Albera i Diables i Bruixes del Riberal.

L'any passat hi varem anar a fer fotos de la jornada,uns deixo la crònica de les fotos perquè tingueu una idea de la festa..no us la perdeu,aquests nord-catalans estan fatal!!!

"El toc de "surrealisme" el va donar la ronda de pilars,la durada de la jornada va fer que quant tiressin els pilars amunt les xarangues de "pasdobles" ja estiguessin sonant,veure les anxetes fent l'aleta al ritme dels "toros" era curiós,surrealista o com li volgueu dir...Aquest municipi de la Catalunya nord celebra les seves festes obsessionats per les corrides de toros,els "encierros" pel voltant dels carrers del centre de la vila i els pasdobles i altres faràndules taurines..." això si,farcit tot de préssecs,préssecs i més préssecs. Passejant pel poble només veia que caixes d'aquesta "fruita dels collons" (no m'agraden,no suporto ni l'olor de préssec encara que sigui en un sabó...) i grups de nois i noies vestits de manera estrafolària (pantalons curts,mitjons de jugar a rugby un de cada color ,barrets i camises hawaianes...un vestuari digne de Dali) ben torrats o en cami de seri...