FIRAMAR a Sant Pol de Mar : havaneres i cuina de pescadors


Mostra un mapa més gran

Sant Pol de Mar és una vila i municipi de la comarca del Maresme. Deu el seu origen, així com el nom, al Monestir de Sant Pau del segle X.
El 22 i 23 d'agost tindrà lloc la propera FIRAMAR a Sant Pol de Mar té com a temàtica la mar i l’ofici de pescador.
Durant el cap de setmana que dura la fira es realitzen diferents activitats d’exhibició de treballs manuals per part dels pescadors de la població, hi ha parades amb productes artesanals relacionats amb la temàtica principal...i té lloc el Festival d’Havaneres de Sant Pol.
Se celebra a la Plaça del Torrent Arrosser i al Passeig de la Punta.Esta organitzada per la Penya Xindries i Amics amb col·laboració amb l’Ajuntament.

Podeu consultar el programa a l'enllaç:
FIRAMAR 2009 a Sant Pol de Mar

Per destacar l'esdeveniment gastronòmic següent:
Diumenge 23 d'agost
CONCURS DE PLATS CASOLANS AMB PRODUCTES DEL MAR.
Lloc: a la Plaça del Torrent Arrosser.
Hora: de les 20:00 hores a les 21:00 hores.
A LES 21:00 HORES ES NOMENARAN ELS GUANYADORS I ES RIFARAN ELS PLATS.
Bases del concurs:
1. Participar per passar-s’ho bé.
2. El concurs és obert a tothom i a totes les edats.
3. L’ingredient principal ha de ser un producte de Mar.
4. El concurs es celebrarà el diumenge 23 d’agost a la Plaça del Torrent Arrosser.
5. El número de racions ha de ser de 5 (4 pel plat i 1 pel jurat)
6. S’ha de presentar la recepta escrita(per poder elaborar un receptari per l’any vinent).
7. Els plats i receptes s’han de presentar entre les 20 h. i les 21 h. a la carpa del
grup Llebeig(Carpa Concurs de Cuina).
8. Tots els participants rebran un davantal de recordatori.
9. Els plats es sortejaran prèvia compra d’un tiquet.
10. El lliurament de premis i els resultats del sorteig es durà a terme a les 21 h.
a la mateixa plaça.
11. Es premiarà el plat: Original,Tradicional i Millor Presentació.
12. Premis: Un llibre de cuina dedicat de la Carme Ruscalleda,un obsequi de motiu
mariner, i dues entrades de seient preferent pel FESTIVAL D’HAVANERES 2010.

Sant Pol de Mar té un dels centres de la gastronomia del país,el restaurant Sant Pau de la Carme Ruscalleda,aquí us deixem una entrevista amb aquesta extraordinària artista dels fogons: