Fotos Diada Firagost 2009 a Valls : La Joves s'imposa a la Vella


La Joves s'imposa a la Vella
Ahir varem anar a Valls al vespre a veure la diada castellera en motiu del Firagost 2009,un "duel" Vella versus Joves sempre val la pena,i aquesta vegada les perspectives eren força interessants. La Joves amb la possibilitat de fer el 4d8 amb agulla i la Vella buscant dos castells de 9 en la mateixa diada...i li va faltar un pèl per complir-ho !!!
Va obrir plaça la Vella amb un 5d8 sense masses dificultats,per deixar pas al moment èpic del capvespre amb un 4d9f "marca de la casa",el van defensar fins a descarregar-lo quan tothom ja el donava per perdut,un castells lleig,sense mides,bellugadís...però de la Vella,i això li dona molt números per ser descarregat. Aquest 4d9f és dels que fan afició,com comentava un "vellaco" quan t'has acabat la tècnica i les forces surt l'orgull i "els pebrots". Els de la camisa rosa van veure la diada al sac amb aquest esforç ,però la Joves va anar a la seva amb la seva estratègia ben clara. Primera ronda 5d8 també descarregat i un 3d9f descarregat,defensat i treballat,però descarregat...la darrera ronda per la Vella va ser el seu calvari,2 peus desmuntats de 3d9f i a la tercera amb els dosos ja entrant la canalla va tirar avall ( el castell ja havia patit bastants sotracs...i tenia molts números per no carregar-se),quan quedaven només quarts col·locats va fer llenya i aquí va haver comentaris per tots els gustos. Un aficionat va comentar que si haguessin desmuntat hagués sigut el tercer intent i perdrien la ronda..havent fet llenya,tenien tres intents més a la ronda de repetició..una mica maquiavèl·lic pensar que un cau per no perdre ronda i poder sortir amb tres castells de plaça,però la veritat es que veien l'esforç de la Vella amb els tres peus de 3d9f un el dubte que te és com no va caure abans,van aguantar-lo fins al final...
La Joves va descarregar una torre de 8 amb folre i "obligava" a la Vella a tornar a fer el 3d9f,o un castell superior al 2d8f per guanyar..però la Vella va preferir assegurar un 3d8...donant la diada a la Joves,que amb un programa menys agosarat que la Vella va fer els deures molt ben fets, l'aposta de la Vella aquest cop no va reeixir .
Un pilar de 6 de la Joves i dos pilars de 5 de la Vella van tancar la diada.