Menú de Sant Fèlix II ... "Competir" a plaça,COMPARTIR a la taula

La proposta gastronòmica per Sant Fèlix donaria per molts més que un parell de posts al bloc,però per aquells que vulguin aprofundir i/o estiguin interessats en els coneixements de la cultura gastronòmica local del Penedès,Valls i el Vallès us proposem diferents llibres.

El llibre de les catànies i les coques de Vilafranca. Postres i llepolies del Penedès” de Joan Solé Bordes i Joan Cercó Rimbau L’estudi documental de Joan Solé i Joan Cercó que s’acaba de publicar demostra que ni les catànies ni el seu nom no en tenen res d’italianes i que es tracta d’una creació genuïnament i directament relacionada amb la família Trens, una nissaga vilafranquina que s’inicia al segle XVIII i que arriba fins als nostres dies.

En conjunt, aquest és el primer resultat d’un llarg treball de recerca de dades que els autors fa anys que porten a terme i sobre el que Joan Solé i Joan Cercó estan preparant altres treballs, de forma que aquest és el primer volum d’una sèrie sota la denominació “La gastronomia del Penedès i els seus documents”

Selecció de receptes del gran mestre de la cuina catalana més tradicional, Ignasi Domènech (Manresa 1874 - Barcelona 1956).

L’Arxiu Gastronòmic que porta el seu nom ha elaborat una extensa selecció de rostits, guisats i estofats fets a base de carns, caça i aviram.









Receptaris vallencs
Remenant cassoles

Les cuines tradicionals del barri antic de Valls

Recull a cura de Sula Antic

Aquest llibre, que també hauria pogut tenir com a títol Les cuines tradicionals de les veïnes del barri antic de Valls, descriu amb molta estima el paisatge gastronòmic i humà de Valls, ciutat castellera i calçotaire de Catalunya.




El calçot i el seu entorn

Actes del I Congrés de la Cuina del Calçot

Recull de les ponències presentades al I Congrés de la Cuina del Calçot, celebrat a Valls els dies 17 i 18 de novembre de 1998. Amb la convocat�ria del congrés es pretenia establir un debat sobre el present i les expectatives de futur de la cuina que pren com a base el calçot.




Aquest no és un llibre de rutes gastronòmiques. Aquí el punt d’atenció se centra en els aliments més atractius i representatius de les comarques de Catalunya. Els calçots, la ratafia, el xató, els vins, les tòfones, el torró, el mató… són més que productes, ja que es corresponen a una manera de viure, de gaudir… associada íntimament a la natura, l’arquitectura i les tradicions dels pobles. Carme Gasull ha fet un treball únic seleccionant els productes més emblemàtics i originals, associant-los a les comarques productores i destacant el moment idoni per assaborir-los, i els millors restaurants i punts de venda on adquirir-los i degustar-los. Ajudar-te a descobrir les millors ofertes de productes de Catalunya i gaudir-ne al seu entorn és el principal objectiu d’aquest llibre.