AKELARRE DE CERVERA ... tot preparant Sant Fèlix


Mostra un mapa més gran
Hi ha una manera de sentir-se fresc i ample a la plaça de Vilafranca per Sant Fèlix, passar la nit abans a l'Aquelarre de Cervera.
Els propers 28 ,29 i 30 d'agost la capital de la Segarra celebra la seva festa més popular : l'Akelarre de Cervera
La ciutat de Cervera és coneguda per la seva Universitat ,concedida per rei Felip V per la fidelitat de la vila envers al rei borbó.
Al mateix temps que a la resta del país es prohibien mitjançant el Decret de Nova Planta del monarca francès.
Això va permetre a la ciutat de Cervera créixer i desenvolupar-se com a un dels pols de les terres lleidatanes.
Però d'això fa molts anys...
Podeu consultar la programació dels actes als enllaços següents ,cliqueu a les imatges per engrandir-les.

Un any més Cervera celebra l'Aquelarre, amb una experiència acumulada i una assistència de públic que no para de créixer any rere any. Els carrers centenaris del nucli antic s'omplen de correfocs, espectacles, música, màgia i esoterisme, per tal que les desenes de milers de visitants puguin gaudir de tres dies, amb les seves nits, plens de misteri i de propostes lúdiques per a grans i petits, veïns i forans. No hi faltaran tampoc ni la Fira del Gran Boc ni el "Ball de la Polla", a més de la cercavila i la festa dels més petits, l'Aquelarret.

Edu3.cat



També podem aprofitar per a visitar una exposició força curiosa e interessant :

'Per bruixa i metzinera. La cacera de bruixes a Catalunya'.


El Museu d’Història de Catalunya presenta una nova versió per ser itinerant de l’exposició 'Per Bruixa i metzinera. La cacera de bruixes a Catalunya' que s’inaugurarà en primera instància al Museu Comarcal de Cervera el 27 d’agost, coincidint amb la tradicional festa de l’Aquelarre que enguany arriba a la 32a edició, i que romandrà oberta fins al 13 de desembre de 2009. L’exposició, que va gaudir d’una gran acollida al Museu d’Història de Catalunya durant el primer trimestre del 2007, s’ha hagut d’adaptar museogràficament per tal de poder-la fer itinerant i permetre que institucions culturals del país puguin exhibir-la.

En el cas del Museu Comarcal de Cervera s’ha incorporat documentació pròpia dels processos per bruixeria que van haver-hi a la vila i el seu terme entre els anys 1545 i 1640.

L’exposició mostra d’una manera singular la cacera de bruixes, una temàtica que no s’havia tractat anteriorment amb tanta profunditat. L’exposició que s’estructura en cinc grans àmbits (La màgia en el món medieval; La invenció de la bruixa; Les bruixes vistes pels seus perseguidors; La gran cacera; i La bruixa en la tradició popular) pretén explicar el fenomen de la cacera de bruixes que es visqué tant a Catalunya com a la resta d’Europa entre els segles XV i XVII, suggerir algunes hipòtesis explicatives d’aquest trist episodi de la història catalana i europea i posar a l’abast dels visitants nombrosos objectes i documents procedents museus, arxius i col·leccions privades. Cal destacar-ne també la posada en escena de la mostra que, a través de la llum i els muntatges audiovisuals, embolcalla els visitants en una atmosfera particular i suggerent. També ofereix interactius per a què el visitant conegui les propietats curatives i màgiques de les plantes.

Informació facilitada pel Museu Comarcal de Cervera, museu@museudecervera.cat

Imatge: http://higiniherrero.files.wordpress.com/2009/07/bruixa.jpg

web de Lo Carranquer : http://locarranquer.blogspot.com/