Tornem a anar al Tura a Olot,castells i barraques



Olot és la capital de la comarca de la Garrotxa,és una ciutat especialment coneguda pel seu interès natural i per formar part del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa. En el terme municipal d'Olot es troben quatre volcans, el Montolivet, el Montsacopa, la Garrinada i el Bisaroques.
Les contrades del voltant d'Olot també guarden un ric patrimoni natural amb els Aiguamolls de la Deu i la Moixina (un bosc amb aiguamolls), la Fageda d'en Jordà (excepcional a Catalunya i en el clima mediterrani per estar situada en un lloc pla), els volcans de Santa Margarida (que té un gran cràter amb una capella al centre) i el Croscat (amb un gran tall resultat de l'extracció de gredes que es va dur a terme en aquest volcà i que permet observar les capes de greda interiors).

El proper cap de setmana començaran les Festes del Tura 2008,la festa grossa d'Olot,enguany la diada castellera serà el dissabte dia 6 de setembre a la tarda amb els Sagals d'Osona,els Marrecs de Salt i la colla local dels Xerrics d'Olot. Un cap de setmana amb forta presència garrotxina,Festes de la Mare de Déu del Tura a Olot i Mercat Medieval a Besalú...es poden combinar les dues perfectament...amb voluntat i ganes.


Algunes de les recomanacions que no us podeu perdre serien:

Dissabte 6 de setembre a les 6, a la plaça Rector Ferrer, actuació castellera amb Xerrics d’Olot, Sagals d’Osona i Marrecs de Salt.
Després de l'actuació passar-se per les barraques de les entitats,sobretot a la dels Xerrics d'Olot,per recuperar forces i líquids...amb botifarres i cerveses de la terra!! i la salsa xerrica!!!

Diumenge 7 a les 6 de la tarda a la plaça Rector Ferrer, XI Campionat del Món de Llançament de Pinyol d’Oliva Organitza: AOAPIX.(Associació Olotina d'Amics del Porc i el Xai).

Diumenge 7 de setembre les 8 dels vespre a la Casa Cultural d’Andalusia, concurs gastronòmic de festes del Tura. Premis per als primers classificats. Inscripcions 1 h abans al mateix lloc. Organitza: Casa Cultural d’Andalusia.
Dilluns 8 de setembre (Santa Núria)a les 10 de la nit, al passeig de la Muralla, sopar-pícnic del 1r Concurs de Paelles. Organitza: AOAPIX.


Ja fa unes quantes temporades que anem al Tura...l'any passat varem fer una bona actuació. Per recordar una mica...



Els castells de Sagals a Olot l'any 2006 (darrer concurs).


















1 comentari:

Anònim ha dit...

Carles, tens les fotos equivocades, l'any passat no vem fer ni la torre de 7 ni el 4 de 8, això és de fa dos anys.