S'acosta la Diada nacional...castells i ofrenesAquest cap de setmana de setembre serà llarg, començarà el dimecres dia 10 al vespre amb els pilars d'ofrena a Vic davant la placa en honor a Bac de Roda i seguirem l'endemà a Llinars del Vallés on actuarem conjuntament amb els Xics de Granollers (abans la colla carbassa te una cita a les Carpes de Vic a la mitjanit a fer pilars dins de la discoteca...una plaça "especial").

PROGRAMA D'ACTES DE LA VI MARXA DELS VIGATANS

10 DE SETEMBRE DE 2008

18.00-19.30 / Malla, Roda de Ter i Masies de Roda, Folgueroles i Sant Julià de Vilatorta, Muntanyola, Lluçanès i Gurb, Sentfores La Guixa, Vall del Ges, Santa Eugènia de Berga, Calldetenes, Tona, Centelles, Taradell i El Brull (entre d'altres poblacions). Sortida de columnes de Vigatans cap a Vic.

18.30 / Santa Eulàlia de Riuprimer. Hissada de l'estelada a la plaça de l'Ajuntament. Lliurament de la Flama dels vigatans* i homenatge a Llorenç Tomàs a la plaça de la Rectoria. Marxa de la Flama dels Vigatans cap a Vic.

21.15 / Vic (monument a Bac de Roda): Arribada de la Flama i els Penons dels Vigatans. Homenatge a Francesc Macià, Bac de Roda. Encesa de torxes i represa de la Marxa.Pilars a l'entrada de les columnes.

21.45 / Vic (plaça del Bisbe Oliba): Arribada de la Marxa dels Vigatans. Diàleg del Compromís. Crema del Decret de Nova Planta. Tribut a la persona homenatjada. Lectura del manifest.

22.15 / Vic (plaça de la Catedral): Gegants i castells. Entrepans i begudes de la terra. Actuació musical de Dijous Paella.

DIJOUS 11 DE SETEMBRE,DIADA NACIONAL DE CATALUNYA
Castells a Llinars dels Vallès, és un municipi de la comarca del Vallès Oriental. Forma part de la subcomarca del Baix Montseny.
El terme municipal s’estén des dels contraforts meridionals del Massís del Montseny fins a la Serralada Litoral.


DIADA CASTELLERA a càrrec dels Xics de Granollers i els Sagals d’Osona
Hora: 12 h
Lloc: Plaça de la Vila
Aquesta és una de les places de la colla del Vallès,malgrat ser un dia festiu és una bona oportunitat per enfilar la feina d'aquest més de setembre que és molta...

I per després de treure'ns les faixes...
CONCURS DE PAELLES I DINAR DE GERMANOR
Hora: 12 h
Lloc: Plaça dels Països Catalans
Organitza: Colla Gegantera

La paella, el dijous: i, per tant, el dijous de Festa Major, concurs de paelles. En trobarem de tota mena; o sigui que animeu-vos a participar perquè “sobre els gustos, -ja ho diuen- no hi ha disputes”, i les millors proves poden esdevenir grans receptes innovadores. Tot plegat, una festa de la cuina i del bon menjar que conclou amb el dinar de germanor, on tothom hi està convidat.

I a la nit,tornem a casa...cap a Vic,concretament al barri del Remei.
Dins dels actes de les Festes del barri del Remei un dels atractius de la festa major serà l’intent d’aconseguir el rècord de senyeres penjades al balcó, el dia 11 de setembre.

A més d'un macro concert a les 9 dels vespre, Gran Festival OsonaSona al Passeig Pep Ventura. Amb els grups Banda Bassotti, Vall Folska, Vesc i els Sota Zero.