La Merçè 2008:vi,caves,Àsia i castells


Arriba La Mercè,les festes del cap i casal del país,la Festa Major de Barcelona.
Aquí si que poca sosa podem dir,la quantitat d'actes,concerts,trobades,etc és massa gran per poder destriar pels altres. L'ajuntament de Barcelona ha fet una web per les festes,visiteu-la i trieu allò que voleu:
Mercè 2008

Les diades castelleres de la Mercè son dues:
Diumenge 21 a les 12.00 a Plaça Sant Jaume
Les colles arribaran en cercavila des del Palau de la Virreina, passant per la Rambla i el carrer
Ferran. Castellers de Barcelona, Minyons de Terrassa i Castellers de Vilafranca

Dimecres 24 a les 12.30 a Plaça Sant Jaume
Jornada castellera amb les colles locals
Castellers de Barcelona, castellers de Sants, castellers de la Vila de Gràcia, castellers del Poble-se
c i de la Sagrada Família

Dins dels diferents programes d'entitats i altres propostes de la Mercà 2008,us destaquem dues:
la 28ena mostra de vins i caves de Catalunya organitzada per l'INCAVI i la mostra de cuines d'Asia organitzada per CasaAsia.

CUINES D’ÀSIA

20, 21, 23 i 24 de setembre, de 12 a 1h
Parc de la Ciutadella - davant del Museu de Geologia
Entrada lliure

Els sabors d’Àsia tornen a estar presents en aquesta edició del Festival, que ofereix la possibilitat de degustar menjars de diferents racons del continent. Restauradors de l’Índia, Corea, Indonèsia, Japó, Xina, el Tibet i l’Iran ens delectaran amb la gastronomia típica dels seus països. També hi haurà un racó especial dedicat als tes i als dolços orientals.

Indonèsia
Arxipèl·lag del sudest asiàtic amb més de 17.000 illes i una població de 230 milions d’habitants, Indonèsia té una de les cuines més variades i interessants d’Àsia. Amb una forta influència dels seus veïns del nord, la Xina i l’Índia, i en menor mesura del mitjà orient, ha sabut aprofitar el millor d’ells creant una cuina amb personalitat pròpia on els saltejats amb wok i la salsa de soja típics de la cuina xina comparteixen fogons amb els curri indis i els kebabs del mitjà orient, fusionant-los amb ingredients i condiments locals com ara la llet de coco, el sucre de palma o la pasta fermentada de gambes.
Al Festival Àsia trobem representada la cuina
d’Indonèsia amb el Restaurant Betawi (c/Montsió, 6, tel. 93 412 62 64)

Iran
La cuina persa és una de les més antigues documentades: fa dues dècades, es va trobar una peça de fang de més de 4.000 anys amb una recepta que deia així: “tot menjar ha de tenir tres qualitats indispensables: bon gust, bona olor i bon color”. La cuina persa és molt equilibrada, no s’hi veu excés de cap ingredient, però tampoc en falta cap. És una cuina suggerent, atractiva, amb gustos i aromes als quals no se’ns fa difícil acostumar-nos. Al Festival Àsia trobem la cuina iraní al
Restaurant Rincón Persa (c/Floridablanca, 85, tel. 93 525 59 96)

Tibet
Kailash va ser el primer restaurant tibetà que va obrir a Barcelona. Disposen de deliciosos plats, tant vegetarians com no, amb el sabor i ambient típics tibetans. L’acurada qualitat dels seus productes s’ajusta a les diferents estacions de l’any i a tots els paladars. Per introduir-se a la cuina tibetana, de primer es poden menjar unes patates especiades, o verdures i gambes picants, mentre que de segon es pot optar per les crestes anomenades “momo frito”. El Lasso, un batut de yogurt, és ideal per veure.
Restaurant Kailash (c/Xifre, 100, tel. 93 433 07 66)

Xina/Japó
El restaurant Mosquito Izakaya ofereix una varietat de menjars curiosa, exòtica i multicultural, amb una gran varietat de tapes asiàtiques. Totes elles estan realitzades amb ingredients i aromes tan intesos com el tamarinde, l’herba de llimona, el gingebre, la llima i el coriandre. En destaquen les truites de fideus d’arròs amb porc macerat, els enfilats de pollastre tikka, i les albergínies amb salsa a base de curri. També ofereixen la possibilitat de tastar diferents begudes asiàtiques, des de te fins a sake.
Restaurant Mosquito Izakaya (c/Jaume Giralt, 53, tel. 93 315 17 44)

Corea
La influència xina i japonesa en la cuina coreana és innegable, malgrat que la cuina coreana té innombrables trets propis, molt apreciats justament pels seus veïns asiàtics. Com a la resta de països orientals, l’hàbit d’un primer i un segon no hi és. Els àpats són molt variats i acostumen a incloure una sopa, arròs, potser algun plat de pasta, verdures, i una mica de carn o peix, o totes dues coses.
Al Festival Àsia la cuina coreana la trobem
representada amb el Restaurant San Kil (c/Legalitat, 22, tel. 93 284 41 79)

Índia
El país convidat enguany al Festival Àsia no podia deixar d’estar representat a l’espai gastronòmic. Els indis utilitzen prop de 300 condiments diferents per preparar les carns, els peixos i plats vegetarians diversos. Destaquen plats com el pollastre al forn tandoori o el Kashmiri Rogan Josh (xai especial en salsa a l’estil del nord de l’Índia), o el Chala
Masanas (cigrons amb espècies a l’estil Punjab).
El restaurant indi present al Festival Àsia és el
Tandoor (c/Calàbria, 144, tel. 93 425 32 06)

Tes d'Àsia
La teteria present al Festival Àsia ofereix varietats tan interessants com el Pou de Drac, la Nimfa d'Aigua i la Deesa de Ferro. Tot servit en autèntiques teteres Yixing i tenint molta cura en la qualitat i la preparació anterior de les fulles.
Teteria Caj Chai (c/Sant Domènec del Call, 12, tel. 610 33 47 12)

28a. Mostra de Vins i Caves de Catalunya

Del 20 al 24 de setembre té lloc, un any més, la 28ena Mostra de Vins i Caves de Catalunya, al Moll de la Fusta de Barcelona, en el marc de les festes de la Mercè. La Mostra s'ha convertit en un referent pel sector vitivinícola en la divulgació i promoció dels seus productes a la ciutat de Barcelona i a la seva àrea metropolitana, esdevenint una cita imprescindible de les festes de la Mercè.

L'edició d'enguany compta amb novetats importants. Tenint en compte la importància que està assolint l'enoturisme en el sector vitivinícola i les múltiples accions que s'estan duent a terme arreu de Catalunya sobre la unió entre vi i turisme, hi haurà un espai anomenat "Vi i Territori". Allà, els assistents a la Mostra podran consultar aquelles opcions més interessants sobre l'oferta d'enoturisme que hi ha a Catalunya: visites a cellers, restauració, activitats relacionades amb el vi, turisme rural, etc.

La Mostra comptarà amb més de 40 estands de cellers i caves de Catalunya, els estands de les institucions i associacions relacionades amb el vi i el cava, així com espais dedicats a la gastronomia catalana. També, en l'espai de l'INCAVI, es podran seguir diferents cursos d'iniciació al tast de vins a càrrec d'enòlegs d'aquesta institució.