Comença Santa Tecla a Tarragona



Ja han arribat les festes de la capital de les comarques del Taragonès,podeu trobar el programa sencer a l'enllaç:
Santa Tecla 2008
Dins dels actes de la festa major de Tarragona,Festes de Santa Tecla 2008 Declarada Festa d'Interès Turístic Estatal i Festa Tradicional d'Interès Nacional.Hi ha dos jornades castelleres de renom,la primera aquest diumenge 14 de setembre amb les dues colles grans de la ciutat de Tarraco acompanyats dels Castellers de Vilafranca i la colla Vella dels Xiquets de Valls.
Diumenge 14 de setembre a Tarragona (el Tarragonès)

Lloc: Plaça de la Font Hora: 12.00
Colles:
Colla Jove Xiquets de Tarragona
Xiquets de Tarragona
Castellers de Vilafranca
Colla Vella Xiquets de Valls

La veirtable diada de Santa Tecla tindrà lloc el dia 23 de setembre amb l'actuació de les quatre colles de la ciutat.
Dimarts 23 de setembre a Tarragona (el Tarragonès)
Diada de Santa Tecla a la Plaça de la Font Hora: 13.00
Colles:
Castellers de Sant Pere i Sant Pau
Colla Jove Xiquets de Tarragona
Xiquets de Serrallo
Xiquets de Tarragona


Dissabte 6 de setembre, el tinent d’alcalde de l’Àrea per a la Promoció i Estratègies de Ciutat i Projecció Exterior, Sergi de los Rios, va presidir l’acte de sorteig per a establir l’ordre d’actuació i el d’entrada de les quatre colles castelleres que participaran a la diada del primer diumenge de les festes de Santa Tecla, el dia 14 de setembre a partir de les 12h del migdia.
L'ordre de les colles ha quedat de la següent manera:
Primer Xiquets de Tarragona,segons la Joves de Tarragona,tercers la Vella de Valls i els darrers els Castellers de Vilafranca.
La Colla Vella dels Xiquets de Valls ha anunciat que provaran el dos de nou amb folre i manilles i el pilar de vuit amb folre i manilles. El president dels Castellers de Vilafranca va garantir que l'actuació serà de castells de nou, i que precisament el proper dia 10 han organitzat una actuació preparatòria per a Tarragona a la mateixa Vilafranca. Les dues colles tarragonines van anunciar que provaran el tres de nou amb folre i el cinc de vuit, com a fites màximes.

Santa Tecla Gastronòmica
Conjunt d’actes gastronòmics, entre els quals destaca el Concurs de Mestres romescaires, la degustació del Braç de Santa Tecla, els concerts vermuts i diferents degustacions del plat tradicional de l’espineta amb cargolins. També es fan degustacions de la beguda típica de la festa, la mamadeta.
En el programa podeu consultar el lloc i l'hora de cada activitat.
També podem consultar la web de Tarragona Turisme