Fotos Festa del Porc i la Cervesa de Manlleu 2008





Tot allò que serveixi per acostar la gastronomia i la cultura culinària a la gent és d'agrair, sobretot quan ho fem amb els més petits. Ja no ens sorprenem quan els nens dibuixen un pollastre pelat i penjant d'un ganxo o embolicat amb paper transparent,o quan els hi demanen com és una vaca,una cabra,un cabrit,etc i no en tenen gaire idea (sobretot cap a la capital...),però també hi ha plats i productes que es van perden per culpa de la "modernitat",dels "fast-food",del menjar escombraries i també ,cal ser sincers,per la mandra que ens fa cada dia més cuinar i mantenir uns plats tradicionals heretats dels nostres avis i àvies.
Ja no és tant sols la manca de temps,que les cuines siguin petites o el fet que les unitats familiars cada vegada siguin més petites,també és la simple i pura mandra (que podríem englobar en una certa "deixadesa nacional"...en fi,és un altre guerra això).
Així doncs cal agrair el fet aquest,de recuperar l'elaboració de productes tradicionals,de mantenir festes i hàbits lligats a l'alimentació però també a la cultura popular com la matança del porc...i si a més ho podem acompanyar de unes cerveses fetes a casa molt millor.
Una festa per tornar-hi cada any,o si més no regularment. Que després el metge ens fot bronca!!!