XXI Oktoberfest a Calella de la costa: cervesa i salsitxes


Mostra un mapa més gran


Calella és un municipi de la comarca del Maresme. També se l'anomena Calella de la Costa per diferenciar-la de Calella de Palafrugell,encara que potser és més coneguda com la "Calella dels alemanys".

Aquest dissabte 27 de setembre tindrà lloc la inauguració amb el cercavila de totes les bandes (un total de 47 passaran per la població al llarg de tots els dies) pels carrers de la cuitat a les 17.00 hores i a les 22.00 hores, inauguració oficial amb el tradicional degollament del barril i lliurament de plaques a les bandes per part de les autoritats.
La festa es celebra en una carpa a la platja Gran, a prop del pas a nivell (Passeig de Manuel Puigvert),la carpa fa 3000 metres quadrats. Decorada al més pur estil bavarès amb mobiliari portat especialment des de Munic. Hi ha un gran escenari per l’actuació de les bandes i 16 estants de cervesa i menjar.
Algunes bandes compten amb més de seixanta músics que toquen cada nit a la carpa. Porten instruments i vestits tradicionals del seu país o regió.
Procedeixen dels països següents: Àustria, Suïssa, Alemanya, Dinamarca, Itàlia, Irlanda, Sud del Tirol, Letònia, Països Baixos i Noruega.
S'oferiran 40 marques de cervesa en barril i 300 marques en ampolla. S’ha previst el consum de més de 40.000 litres de cervesa, entre les quals n’hi ha de tot tipus, tant nacionals com d’importació. Aquestes últimes, provenint d'Alemanya, Bèlgica, Països Baixos, Dinamarca, Irlanda, Gran Bretanya, Austràlia, Mèxic i Rússia.


Als estants s’hi pot trobar una mostra de la millor gastronomia alemanya com:
el bratwurst
El concepte de bratwurst engloba un bon nombre de salsitxes i embotits d'origen alemany.La majoria elaborades amb carn de proc i embutides amb tripa natural.Totes és poden fregir en una paella o fer a la brasa.
En alemany Brät també significa els trosset de carn picada. D'aquesta manera podem definir diferents tipus de salsitxa a Alemanya i totes són Bratwurst,per exemple:
Dosenwurst (envasades en llauna)
Rostbratwurst (molt feta a la brasa)
Grillwurst (més genèric).kartoffelsalat
La Kartoffelsalat (a Austria denominada també Erdäpfelsalat) és un dels plats més coneguts de la cuina alemanya.Es tracta d'un plat com`post principalment de patates bullides acompanyades de diferents ingredients.Aquesta "amanida" te diverses denominacions depenen de la zona on és consumeixi o s'elabori per exemple, a la conca del Ruhr s'anomena Erpelschlut. El nom de Kartoffelsalat es tradueix literalment de l'alemany com amanida de patates "ensalada de patata".

l'schnitzel

El Schnitzel vienès esta preparat tradicionalment amb un tall molt prim de carn de vedella,que s'estova abans colpejant-la amb un mas de fusta ,es passa per farina i ou batut,i pa ratllat abans de fregir-ho en mantega o llar de porc.La farina de galeta s'adoba amb espècies com el pebre.

El Wiener schnitzel tradicionalment va acompanyat de patates i talls de llimona,segons les receptes més tradicionals s'ha de menjar acompanyat de patates al forn,patates fregides,arròs o salsa de gerds.
És serveis de maneres diferents a Austria,Suecia,israel o Australia.
A Israel, el schnitzel (שניצל) es refereix a la pitde pollastre o de pavo filetejades i aplanades i arrebossades amb salsa de tomàquets i humus (puré de cigrons).
Los Schnitzel són molt populars a la cuina txeca,coneguts com řízek,acompanyades de patates bullides o fregides.


Schnitzel Holstein és una fritura de carn de xai arrebossada i acompanyada d'un ou ferrat molt típic de la gastronomia alemanya i sobre tot de la part més propera a Berlín,també s'acompanya de peix fregit i pa blanc.El nom prové de l'alcalde i diplomàtic alemany Friedrich von Holstein (1837-1909) que era client habitual d'un local de Berlín on demanava que el servissin molt ràpit i solia dir:
"Vorspeise und mein Schnitzel, schnell, schnell", i el cuiner li va posar junts el primer plat i el segon !!!

S’estima que es consumiran uns 5000 quilos de salsitxes durant les tres setmanes de duració de l’esdeveniment.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Només volia escriure unes línies per dir-li al seu lloc realment genial! He estat buscant aquest tipus d'informació per un llarg temps .. No sòl contestar als missatges, però jo en aquest cas. WoW gran fabulós.