3er Concurs de Pintxos castellers a Mallorca 20 i 21 febrer 2010Cuinant un vuit , de tapes i pintxos per Mallorca !!!
Aquest passat cap de setmana , mentres la majoria de colles castelleres estaven jugant el torneig intercasteller de futbol-sala , els Castellers de Mallorca han fet un parell d'esdeveniments interessants ; un cap de setmana intenssiu de millora tècnica i el 3er. Concurs de Tapes i Pintxos .
L'objectiu de la visita ,almenys per a mi, era veure i tastar els pintxos i tapes...com a motiu principal i poder retrobar a un company que va compartir camisa sagala durant la seva estada universitària a Vic,en Tomeu. Però també ens hem fixat en com es plantejava la tècnica dels de Mallorca les ganes de millorar els castells i el nivell de la colla.
A la cuina , als castells i en tota mena d'activitat humana un va aprenent fixant-se i demanant als qui en saben més que un mateix com es fan les coses.
El cap de setmana d'assaigs intensius (divendres ,dissabte i diumenge) amb la col·laboració personal d'uns quants castellers dels malves de Terrassa ( a titol personal degut a una molt bona relació d'amistat entre alguns egarencs i mallorquins) va permetre veure , compartir ,comentar ,propossar i recomanar altres maneres de fer la feina dels castellers.

Àlbum de fotos assaig divendres Mallorca 2010
Àlbum fotos assaig diumenge Mallorca 2
010

Els castellers de mallorca ja fa algunes temporades que estan tantejant els castells de 8 , el 4d8 que ha de supossar un salt importantíssim per a les colles balears després del aconseguit pels Al·lots el darrer any.
Amb el treball , ganes ,esforços i dedicació dels mallorquins de ben segur que ho intentaran.
El nivell dels pintxos i tapes va ser alt , la gent de la colla participa molt d'aquesta jornada i això es veu amb les quasi 50 safates de pintxos que es van poder tastar. Com a producte “estrella” (i no podia ser d'altre manera!) la sobrassada no podia faltar ! , i la varem poder tastar de diferent maneres (amb mel , amb cabell d'àngel,de mallorca ,d'eivissa ,etc). De fet els Castellers de mallorca fan matança i es fan la seva pròpia sobrassada...nosaltres a Vic haviem fet matança en anteriors temporades però el nostre producte estrella era la botifarra.
Agrair al companys de mallorca la possibilitat de fer de jurat del concurs i sobretot,el poder compartir dels seus coneixements gastronòmics (la conversa amb la Sra.Catalina López va ser molt instructiva...un pou de coneixements culinaris!, agrair-li les explicacions i comentaris que ens va fer pel vídeo sobre els pintxos)

Àlbum fotos Pintxos i Tapes Mallorca 2010Àlbum fotos Dissabte Concurs i assaig Mallorca 2010


El resultat del concurs va ser el següent:
Premi a la millor presentació per na Rosa Llibertat Nieto amb un espectacular 4d8 fet amb ous durs ,pebrots ,i amb una “pinya” d'uns llibrets d'obergínies rebossades molt bons.
Premi a l'originalitat per na Xisca Niell amb uns canapes de pa de figa amb formatge ,tomàquet sec i codony (una combinació d'ingredients curiosa amb un resultat espectacular)
Premi al millor gust per la Cati López i Mercè Sonias per uns farceellets de pasta filo cruixent farcits de sobrassada amb cabell d'àngel... molt bons també.
La resta de pintxos també tenien molt de nivell , i es varen poder tastar molta varietat de productes...pels de fora (com jo) el pa moreno mallorquí el varem trobar molt bo , un “entremig” entre el pa blanc i el nostre pa integral.Aquest pa autòcton és bàsic per fer les sopes mallorquines o els brous de peix...
Vist com cuinen els pintxos i tapes , amb el nivell i ganes que hi posen , quan “cuinin” el 4d8 els hi sortirà molt bo,segur!!!
Haurem de seguir la resta d'activitats dels mallorquins , agrair les explicacions i comentaris de la seva presidenta na Mercedes Bardon i de la Iolanda Nicolau responsable dels actes socials(festes) del castellers de Mallorca , i de la resta de companys castellers … Poti ,Gudari,Lluís,etc...moltes gràcies per l'hospitalitat !!!

Àlbum fotos Castell de Bellver Mallorca 2010

I com no , als minyons , hi va haver algun “moment de glòria” interessant , a altes hores de sa matinada..Amb grans comentaris de “patums” castelleres com en Falcato (savi...) , per molt petit que sembli un lloc sempre hi cap un castell !!!

1 comentari:

Anònim ha dit...

Si, probablement per la qual cosa es