CAP DE SETMANA DE CARNAVAL !!! ... RAUXA ,DISBAUXA ,EXCESOS DEL COS I PANXA !!!

Més tard o més matiner, carnaval dins del febrer !!!

Arribem al Carnaval !!! el rei Carnestoltes ve a ocupar els carrers i ànimes durant uns dies... a fer que tots i totes ens oblidem per unes hores de la rutina, la monotonia , les normes ,etc i deixar-nos anar. Excesos del cos i panxa !!! que ja vindrà la Quaresma a tornar-nos a lloc. Hi amb aquesta crisi que arrosseguem sembla que la "Quaresma" ja fa anys que dura...
Per triar i remenar tenim diferents Carnavals dels "grossos" per aquest cap de setmana:

CARNAVAL DE TERRA ENDINS A TORELLÓ
El Carnaval és una setmana que es caracteritza per ser un moment de transgressions desenfrenades, per la sàtira política, pels enfrontaments festius, per les desfilades de comparses i rues plenes de gent disfressada, per les mascarades i per tot tipus d'altres inversions dels papers socials, moments de revolta controlada en què el món es posa momentàniament de cap per avall. Uns dies plens d'excessos carnals i gastronòmics.

Per més informació visiteu la web del carnaval :

Carnaval de Terra Endins 2010





Carnaval de Solsona , una de rucs i Gegants Bojos
A Solsona celebren un Carnaval Rural. La Catalunya interior té un Carnaval emblemàtic, el de Solsona, on tot s'hi val, sobretot riure's d'un mateix, del veí, del mort i de qui el vetlla.

Sabeu quin és el renom dels solsonins?

Doncs són cridats amb el renom de MATA RUCS.

L'origen d'aquest nom ens l'explica una llegenda, o no:
Ja fa molts anys, explica la gent, va néixer al campanar una mala herba que no hi havia manera de treure. A algú se li va acudir fer-hi pujar un ruc per què se la mengés. Al ruc el van lligar pel coll, i cap amunt. El ruc va morir, no sabem però si va aconseguir menjar-se l'herba.

Aquest fet va donar lloc al sobrenom de Mata Rucs i a l'origen d'un dels carnavals més emblemàtics del País.

La Festa comença amb la bramada del ruc, la pujada i la penjada d'aquest animal al campanar, deixant anar, quan és a dalt, una impressionant pixada que mulla a tothom.

No cal dir que avui en dia l'animal no és tal animal, sinó que és un element figurant de la festa i que el ruc de veritat està còmodament a l'estable.

El ruc és un element central però al Carnaval de Solsona hi trobarem la resta de figures festives de la capital del Solsonès: la Vaca, el Bou, els Gegants Bojos, les Cuques, el Mussol, la Draca i els Caps Grossos.

Els personatges més bojos del Carnaval són els Gegants Bojos, que no paren de giravoltar al so de la música del pasdoble Bufí, peça solsonina que ara és l'himne de la festa.

Cal estar al tanto, els gegants et poden donar un bon mastegot que et pot fer perdre la vertical.


Una bona manera de fer participar al públic i que no perdi l'atenció del que passa a la plaça. No s'hi val a badar.

La nit del dissabte al diumenge és una nit on el Carnaval es manifesta amb tot el seu poder de convocatòria.

Arribat el matí, ens esperen unes necessàries sopes escaldades que ens ajuden a estar desperts i en forma per continuar la festa amb el Ball dels Gegants i de les Bèsties.

No us perdeu, però, la resta d'activitats que els solsonins ens han preparat

Visiteu la web :
Carnaval de Solsona 2010

CARNAVAL DE VILANOVA I LA GELTRÚ

El Carnaval de Vilanova és una celebració de forta arrel tradicional, amb influències vuitcentistes i que conté una diversitat extraordinària de tipologies carnavalesques: àpats, batalles, danses, disfresses, comparses, cors satírics, etc., i tot amb una participació popular massiva. A diferència dels altres carnavals, el de Vilanova i la Geltrú (Garraf) es caracteritza per una profunda crítica social més que pel simple de fet de lluïr carrosses i vestits.
Visiteu la web :
Carnaval de Vilanova 2010