La Festa del Trinxat té lloc al Poliesportiu de Puigcerdà . Un miler de comensals s’aplegaran un cop més per assaborir el plat estrella del “trinxat” , plat típic de la Cerdanya que consta d’uns ingredients bàsics com són les trumfes, les cols d’hivern i les rostes, en un ambient de festa i molt popular.
A part del trinxat també hi trobareu altres plats com embotits de Cerdanya, vedella dels Pirineus, el Xató de Sitges o els Taps de Cadaqués.
Les entrades es posaran a la venda a les oficines de turisme municipal. El preu del tiquet serà de 30 euros per persona.
Per a més informació:
Patronat Municipal de Turisme. Tel 972 880 542.
El Trinxat és un plat contundent i saborós, amb una gran tradició a la Cerdanya. La seva recepta ve d’antic, i els seus ingredients principals són la col, les patates i la cansalada virada. El secret d’un bon Trinxat és el producte de temporada, especialment la col “tocada pel fred” de l’hivern.
TRINXAT DE LA CERDANYA
Ingredients:
1 Col d'hivern
1 kg de Patates
4 talls de cansalada viada
Oli
Sal
Aigua
Preparació:
Feu bullir les patates i la col en aigua i una mica de sal fins que gairebé es desfacin.En una paella amb oli rossegeu els talls de cansalada i reserveu-los.
En el mateix oli sofregiu les patates i la col ben escorregudes.
En el moment de servir el plat, poseu-hi la cansalada per sobre.
Variacions:
També es pot menjar sense rosta, senzillament les verdures cuites i xafades.
Es pot acompanyar d’uns talls de botifarra negra passada per la paella o una arengada.
S’hi pot posar all picat a la paella amb la cansalada.
També es pot passar tot bé per la paella, deixar que es torri una mica i servir-ho com una truita.
Es pot afegir rostillons a l’olla on s’ha bullit la col i la patata
Altres noms:
Camamilla i baiton, Canamillana, Cànem i llana, Col i trumfes amb suc de rosta, Col i patata amb cansalada, Trinxat de patata i col, Verdura aixafada.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada