7 de Març SAGALS a SANT BARTOMEU


Mostra un mapa més gran

FIRA DE L'AIGUA DE SANT BARTOMEU DEL GRAU 2010
El proper cap de setmana podrem visitar un dels municipis del Lluçanès , aquesta "comarca" dins de l'espai osonenc amb personalitat pròpia, en motiu de la Fira de l'Aigua de Sant Bartomeu del Grau.

Sant Bartomeu del Grau està situat a l'oest de Vic, a l'altiplà del Lluçanès, amb una població d'un miler de persones, hi trobarem diferents llocs d'interès:
ROMÀNIC

Església Vella

Església Vella

Situada al lloc anomenat el Grau, prop del cingle, és l’origen del poble i conserva una part de la seva construcció i les traces del que fou una església romànica del segle X. Es documenta a partir de l’any 961 i continua apareixent esmentada en els segles següents. Fou renovada al segle XI i subsistí amb l’afegit d’unes capelles laterals fins a l’any 1780, quan es traslladà el culte a l’actual església parroquial.

Intervenció arqueològica a l'Esglésai VellaLa intervenció arqueològica que s’hi està duent a terme en l’actualitat ha de permetre recuperar la planta originària de l’edifici, i identificar les vicissituds que ha sofert la construcció al llarg del temps fins al seu abandó definitiu. Gaudeix d’una excel·lent situació topogràfica respecte a les panoràmiques de l’entorn, i complementa el traçat del GR3 del Sender del Gran Recorregut.


Sant Genís Sadevesa

Sant Genís Sadevesa

L’edifici pren el nom de la propera masia de la Devesa, i està annexionat a una antiga masoveria a la part de ponent. És una església romànica ben orientada, composta d‘una nau rectangular capçada a llevant per un absis semicircular, dels segles XI/XII, amb el campanaret d’espadanya. L’absis és la part més notable i millor conservada de l’obra original, ornat per un frís d’arcuacions cegues, de tipus llombard, repartit en tres registres de quatre arcuacions cada un, separats per lesenes verticals; i el portal és l’original romànic, d’arc de mig punt.

El programa de la fIRA te aspectes destacats :


Diumenge 7 de març

9.30h esmorzar casteller al Bar Caribe...cal fer reserva al "cap d'esmorzars" Miquel La Salle (telf.
660 11 78 55)

12.00h actuació castellera dels SAGALS D'OSONA i Castellers de Terrassa

13.15h 7è Concurs de Crema catalana (s'acosta Sant Josep...)



Per aprofitar , quedar-nos a dinar per la zona :

Restaurant Mas Monells
Ctra. De Vic a Olost, km. 9,600
08519
SANT BARTOMEU DEL GRAU
Telf: 93 8850997

TIpus cuina: casolana i carns a la brasa
Festa setmanal: dimarts i dimecres
Capacitat: 100 persones

Horaris:
Dilluns i dijous de 10 a 17 h. Divendres, dissabte i diumenge de 10 a 00:00 h.

Preus:
Menú diari: 12€. Menú de cap de setmana: 19€. Preu mig carta: 20€.