Cròniques del Fòrum Gastronòmic...segon dia



Avui si!!!! avui diumenge la gentada al Fòrum ha sigut espectacular,un dia preciós a Girona que convidava a passejar i a acostar-se fins a l'Auditori i al Palau Firal.
I més si l'acte central del mati era l'homenatge als 100 anys de la "marca" Costa Brava.Aquest nom que es va inventar el cuiner Ferran Agulló i que ha arribat fins als nostres dies.L'acte conduit per Xavier Solà (periodista radiofònic de Catalunya Radio) ens ha portat a fer un recorregut imaginari pels 6 aspectes més importants de la Costa Brava: el paisatge (una definició extraordinària l'ha fet Jordi Sargatal,quan s'ha referit al paisatge com el pentinat que els humans fem del territori),el cinema,els primers turistes -la "colonia grega d'Empúries"-,la "Gauche Divine",el contrast i per últim la creativitat -de Dali fins al Bulli-.
Molt emotives han sigut les experiències dels primers restauradors que volien sortir de la imatge de "toros y sangria" de la Costa Brava i van ser els capdavanters dels projectes de recuperació del territori,d'una cuina autòctona,etc.
I també molt bona la intervenció del "personatge" Juli Soler (anima del Bulli,cap de Sala,segon propietari,etc però sobretot un personatge amb un bagatge vital intens), De com el Bulli va passar de ser el restaurant d'un minigolf a l'institució de referència mundial que es ara.
Els plats cuinats han ant des de l'arròs a la cassola,mar i muntanya,cim i tomba,

Isma Prados, Mariona Quadrada, Mariona Duñach, Pep Salsetes i Pep Nogué han obert la tarda amb ‘Cuiners sense restaurant’..Si un dels valors positius de la nova cuina catalana és el magnific nivell humà dels restauradors a part de l'excel·lència tècnica,aquesta sessió de cuina feta per gastrònoms i cuiners que no tenen l'estres de tenir local propi ha sigut tot una delícia.5 amics cuinant,com si fossin a casa seva,però amb la particularitat que cadascú és un volum de l'enciclopèdia de la cuina.S'ha gaudit...potser aquesta sessió ha sigut la que més s'acosta a la cuina del dia a dia,te'ls podies imaginar a la cuina de casa nostra.El plat escollit ha sigut l'escudella i carn d'olla,i amb els ingredients del plat han ant fent diferentes propostes...


A la mateixa hora ha tingut lloc la presentació de ‘Dina’m’, un projecte de dinamització dels menjadors escolars. Per altra banda, i en el transcurs de la sessió ‘Sensacions de l’Empordà amb vins d’Empordàlia’, s’ha fet entrega del premi del I Concurs d’aparadors Fòrum Gastronòmic-Centre Girona, el guanyador del qual ha estat l’establiment de joguines Zeppelin de Girona.


I ha arribat l'espectacle:l’autèntic especialista en masses i elaboració de pizzes i guanyador de nombrosos campionats arreu del món, Fabián Martín, ha sigut l’encarregat de deleitar-nos a tots els assistents amb un showcooking únic.




La celebració dels 10 anys del Fòrum Gastronòmic ha marcat l’última sessió d’aquest diumenge, amb ’10 anys Fòrum. Alta cuina global’,
a càrrec de Carme Ruscalleda i Joan Roca.


La sala simfònica de l'auditori s'ha omplert del tot,un queda sorprès de les figures mediàtiques que s'han tornat els cuiners i cuineres,la gent va a fer-se fotos com si fossin estrelles de cinema.Potser perquè en ells veien una sinceritat i compromís en la seva feina que no es veu en altres camps,a part de professionals experts són sincers en les seves el·laboracions i discursos (salvant alguna/es excepció) i això és car de veure darrerament.
Utilitzant tres productes bàsics : calçot,pèsol,tòfona negra ens han fet 6 plats d'alta cuina,algun més proper a l'art que a la nutrició simple,però tot un espectacle.La Sala Simfònica de l'Auditori deuen entrar 2000 persones,que tenen els cuiners per omplir aquest recinte de públic "normal" per veure com cuinen? si s'apliquessin alguns dels mecanismes que han permès fer aquesta revolució gastronòmica a casa nostra a altres aspectes de la vida social,seriem un país de bandera.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Just wanted to say hello someplace. Found [url=http://www.google.com/ncr]you guys through google[/url]. Hope to contribute more soon!
-Dewshistsef

Anònim ha dit...

Just wanted to say hello someplace. Found [url=http://www.google.com/ncr]you guys through google[/url]. Hope to contribute more soon!
-nemseeta