Dissabte a "Trinxar" la Cerdanya...a Puigcerdà



La capital de la comarca de la Cerdanya acollirà aquest dissabte 28 de febrer la 14a. Festa del Trinxat,aquest plat típic de muntanya te a Puigcerdà el seu punt d'exaltació més important.

28 DE FEBRER a les 21.00h
XIV FESTA DEL TRINXAT
Pavelló Poliesportiu Puigcerdà (Cerdanya) Venda d'entrades a l'Oficina de Turisme de Puigcerdà
Preu 30 €

Sopar multitudinari en què se serveix aquest menjar típic de la Cerdanya que combina la patata i la col amb d'altres productes autòctons. Seguidament hi actua l'Orquestra Cimarrón


El Trinxat és un plat contundent i saborós, amb una gran tradició a la Cerdanya. La seva recepta ve d’antic, i els seus ingredients principals són la col, les patates i la cansalada virada. El secret d’un bon Trinxat és el producte de temporada, especialment la col “tocada pel fred” de l’hivern.

L’origen de la Festa del Trinxat es remunta a fa més de deu anys (enguany es celebra la tretzena edició), quan es va organitzar per primer cop una vetllada gastronòmica amb aquest plat com a protagonista. A més a més d'aquest menjar típic de Cerdanya, la Festa del Trinxat ofereix plats d'altres poblacions amb les quals Puigcerdà manté bones relacions, com ara Cadaqués o Sitges.Enguany Turisme de Sitges servirà el tradicional xató.
Avui, l’esdeveniment aplega un miler de comensals al poliesportiu, convertit en un elegant menjador. L’acte central és l’àpat, que s’amenitza amb actuacions i espectacles en directe.

TRINXAT DE LA CERDANYA


Ingredients:

1 Col d'hivern
1 kg de Patates
4 talls de cansalada viada
Oli
Sal
Aigua


Preparació:

Feu bullir les patates i la col en aigua i una mica de sal fins que gairebé es desfacin.
En una paella amb oli rossegeu els talls de cansalada i reserveu-los.
En el mateix oli sofregiu les patates i la col ben escorregudes.
En el moment de servir el plat, poseu-hi la cansalada per sobre.


Variacions:
També es pot menjar sense rosta, senzillament les verdures cuites i xafades.
Es pot acompanyar d’uns talls de botifarra negra passada per la paella o una arengada.
S’hi pot posar all picat a la paella amb la cansalada.
També es pot passar tot bé per la paella, deixar que es torri una mica i servir-ho com una truita.
Es pot afegir rostillons a l’olla on s’ha bullit la col i la patata

Altres noms:
Camamilla i baiton, Canamillana, Cànem i llana, Col i trumfes amb suc de rosta, Col i patata amb cansalada, Trinxat de patata i col, Verdura aixafada.