Receptes carbasses XXXIV

ESCUDELLA (Castellterçol – Vallès Oriental)
Per dinar Dimarts de Carnaval. Es cou en olles d’aram.
Ingredients:

200 g de vedella
150 g de carn de porc
200 g de costella
50 g de botifarra negra
150 g de llonganissa
50 g de llard
pollastre
80 g de fideus gruixuts
100 g d'arròs
3 cullerades d’oli
pebre vermell
pebre negre
sal

Preparació
Poseu l’aigua a bullir amb el llard, un raig d’oli i una mica de sal. Quan
arrenqui el bull, afegiu la vedella, la carn de porc, el pollastre, la botifarra,
la llonganissa, la costella i el llard. Ho deixeu coure a foc lent. Quan la carn
es vagi desfent hi afegiu el pebre vermell i el pebre negre. Uns 20 minuts
abans de sevir l'escudella, tireu l'arròs i els fideus.


Coca de llardons

Ingredients

1 làmina de pasta de full rectangular
100g de llardons una mica picats
150g de sucre
pinyons
1 ou
licor d'anís i canyella en pols (opcionals)

Preparació

Estirar la làmina de pasta de full amb un corró, pintar-la amb una mica d’anís i espolsar-la amb canyella.
Dividirla làmina en tres parts longitudinals. Escampar per sobre la franja central la meitat dels llardons i la tercera part del sucre.
Doblegar una banda sobre la franja central i xafar-la una mica amb el corró.
Tornar a posar anís, canyella, la resta de llardons i un terç de sucre. Tapar amb l'altra banda i tornar a xafar-la amb el corró.
Pintar la coca amb l'ou batut i espolsar-la amb la resta del sucre i els pinyons.
Coure la coca al forn a 190º fins que sigui daurada, uns 30 minuts.